“AKP DÖNEKLERİ” İKİ ÇEŞİTTİR!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Neredeyse ülkenin son 20 yılından sorumlu bir partiden bahsediyorum. Hani genel başkanı R.T. Erdoğan olan. Hah işte o parti.

Türk Dil Kurumu dönek kelimesini nasıl açıklamış bir bakalım; İnanç ve düşüncesini değiştiren, sözüne güvenilmeyen, caygın, kaypak (kimse), kahpe…

Benim bahsedeceğim insanlar “düşüncesini değiştirenler “olarak algılanmalı. Kaypak ya da kahpe kısmına yakından tanıyanlar karar versin, beni ilgilendirmez.

Şimdi bu partinin iki çeşit döneği var.

Birinci gurup, yıllarını bu parti içinde geçirdikten sonra ayrılmaya karar verenler. Bunların içinde en üst makamlara kadar yükselenler bulunur. Belediye başkanımı dersiniz, başbakan mı dersiniz. İmamdan gir, cemaatten çık artık. Aklınıza ne çeşit insan gelirse, her türlüsü bulundu. Her türlü mevkilere kadar yükseldiler. Hatta bu yükselenlerin bir kısmı da eski “hoca efendi “dedikleri şahsiyetin tanıdıkları idi. Şimdi tek tek saysak buradan Pensilvanya ya kadar yol olur sizin anlayacağınız. Kimi parti kurdu, kimi sustu oturdu. Konuşanları bilmemde parti kuranların bir kısmı bence AKP rica etti diye parti kurmuş olabilir!

İkinci dönek gurubumuzda, gittiği yoldan vaz geçip AKP saflarına katılanlar. Bunlarda yıllarca neredeyse tam ters istikamette ve söylemlerde bulunurken birden döndüler gittikleri yoldan. Birden aydınlandılar ve doğru yolun bu olduğuna karar verdiler. Partiye katılınca da bırakın vekilliği bakanlığa kadar yol aldılar. Parti ile bu katılan insanlar arasında bir pazarlık olmuş mudur bilemem. Fakat kimse kendisine kötü konuşanlara karşılıksız katılmaz ve hiç kimse kendisine kötü konuşanı karşılıksız partisine almaz diye düşünüyorum. Fakat AKP benim gibi düşünmemiş olabilir. Mevlâna yolundan gitmiş, “gel ne olursan ol yine gel” demiştir.

Bu dışardan katılanları, partisini bırakıp gidenler ve partisini de alıp iltica edenler olarak daha alt başlıklarda incelemek mümkündür.

Yazıyı okuyanlar “Peki muhalefetin döneği yok mu? “diye sormadan biz cevabı yazalım. Tabi ki var. Mevki almak için dönecek gibi davrananı var, dönüpte partisine zarar verip AKP ye gizli destek vereni var. Hükümet`e yakın siyaset yapmanın kazancı varda, muhalefette yok mu? Orada da var.

Mesela ben ne kadar Hükümeti eleştirsem de muhalefet kendisine yalakalık yapmadığım için bana destek vermez.

Muhalefet ister ki, hükümetin döneğini yaz fakat kendi hatalarından bahsetme. Doğruları yazmak, hükümeti eleştirmek muhalefet için yeterli değildir.

Birde hak etmediği halde kendisini öveceksin. Çalışmaz, çalışıyor diyeceksin. Adayları seçerken bağış miktarına bakanı gördük muhalefetten, bunları yazmayacaksın. Para harcanırken giderleri kim denetliyor sormayacaksın. Böyle vekil adayı, şöyle il başkanı olur mu demeyeceksin. Hükümetin döneklerini yazıyorsan, konuyu kendilerine getirmeyeceksin.

Bir ülkede hırsızlık, yolsuzluk, kandırılma filan var ise ve bu ülkede hükümete eskiden çok yakın olan insanlar orduya yargıya kumpas kurmuşlarsa ….

Muhalefet ilk suçludur, kendini “yakmadığı” için!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.