AK PARTİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ

ABONE OL
18:13 - 01/10/2020 18:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
AK PARTİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ

AK Parti Haziran seçimlerinde aldığı yenilgi sonrası 1 Kasım seçimlerine kendi özeleştirisini yaparak girdi. Ana gövdenin tabandan uzaklaştığına dikkat çekti. AK Parti 5. Olağan kongresinden; “2001 ruhuyla, ilk günkü aşkla yeni hedefe” soluğanı ile 1 Kasım seçimlerine kilitlendi. AK Parti’nin toplumu iyi okuyarak geliştirdiği seçim stratejisi % 49’un üzerinde oy oranı ile 2001 vizyonuna geri döndü.

YURDIŞI OYLARI MANİSA’DA AK PARTİYE 5.VEKİLİ KAZANDIRDI

AK Parti 5 ay içinde oyunu 5 milyona yakın artırdı. Manisa AK Parti teşkilatı Haziran seçimlerinden 5 ay sonra yurtdışı oylarının desteği ile 4 milletvekilini beşe çıkararak Ankara’ya gönderdi.

SEÇMENİ ANLAMAK

Elinde viskisi, ağzında puro, pipo Aydın, Yazar, Sanatçı… Soruyor: Beş ayda bu kadar oyu nasıl aldılar? Nasıl mı aldılar? Sen viski bardağın elinde, pipon ağzında, entel endamınla yoksulları uzaktan aydınlattığını sandığın için.

AĞLAMA DUVARINA KAFA VURMA

“AK Parti hile yaptı, AK Parti gerilimden kazandı, AK Parti korkudan kazandı, AK Parti çatışmadan kazanı, AK Parti iktidarın güncünden kazandı, AK Parti Cumhurbaşkanı ile kazandı…”
Kim iktidar olur da iktidarının gücünü kullanmaz? Kim kendi Partisinden Cumhurbaşkanı seçer destek beklemez? İddia ettiğin bütün bu söylemleri açığa çıkarmak muhalefet olarak senin görevin değil mi? Bütün bunların yapılmasına engel olman gerekmez miydi? Nasıl bir muhalefet yaptın ki % 49 ile 4. AK Parti hükümeti iktidar oldu?

CHP’NİN CEDDİ!

-Köy enstitülerini CHP neden kapattı?
-Cumhuriyetin sanayi, hayvancılık, tarım yatırımları Atatürk sonrası neden geriledi?  
-Atatürk sonrası ulaşım seferberliğine CHP hangi katkıyı sundu?
-Yıllarca söylenilen 10 yıl marşına CHP 1 kıta neden ekleyemedi?
-CHP iktidarları Alevilere hangi haklarını verdi?
-CHP iktidarları Kürtlere hangi haklarını verdi?
-CHP’nin Atatürk sonrası Cumhuriyet’e ne katkısı oldu?
… Kendi öz eleştirisini yapmadan, toplumun ihtiyaçlarını iyi okumadan, dünya politikalarını izlemeden, çağın gelişmelerini takip etmeden, Atatürk devrimlerinin gerisinde kalarak Cumhuriyetin teminatı olunur mu? “Genel başkanımız çok çalışkan.” Peki, tüm aksamları uyumlu çalışmadan sadece motor gücü ile araçlar hareket eder mi?

MHP’NİN MESELESİ

Gördük ki: Siyasal strateji belirlemeden uzak, sosyal yaşamdan kopuk, dünya politikalarına yabancı, milli değerler üzerinden yürütülen politikalar ile “ sen bilirsin Türkiye” denildiğinde Türkiye sürpriz yaparmış.

HDP KAZANIMLARINI KORUYAMADI?

HDP, Haziran seçimleri kazanımlarını koruyamadı. Eş Genel başkanlar oy kaybını seçim döneminin olağanüstü koşulları olarak açıkladılar. Öz yönetimi tabana anlatılamadı. İşçilerim, emekçilerin, köylülerin… Temsilcileri yerine Alevilerin, Ermenilerin, Süryani… Temsilcileri aday gösterdi. Seçim hükümetinde yer alma konusunda Levent Tüzel’in aldığı tutumu eleştirip sonra aynı çizgiye gelerek Türk solu ile renk solgunluğu yaşadı.

KENDİ GÜCÜNE GÜVENMEYEN KENDİ GELECEĞİNİ DE BELİRLEYEMEZ.

AK Parti’nin sosyal-siyasal, ekonomik alanda yürüttüğü politikalara, dokunduğu halk kesimlerine karşı politikalar üretmeyen muhalefet “AK Parti’nin iktidardan uzaklaşması için adeta dilek ağacına bez bağlayarak, mucize bekliyorlar.”


KİMLERDEN MEDET UMDULAR?


·         ABD’den medet umdular.
·         AB ülkelerinden medet umdular.
·         Askerden medet umdular.
·         Fuat Avni’den medet umdular.
·         “Cemaat, AK Parti çatışmasından” medet umdular.
·         AK Parti, Abdullah Gül ayrışması beklentisinden medet umdular.
·         AK Partiye karşı muhafazakâr sağ parti kurulmasından medet umdular…


AK Parti nerede? Bugün % 49 oy oranı ile iktidar.

SONUÇ OLARAK!

Tüm partiler; Ulus, milliyet, inanç üzerinden siyaset yapmayı bırakmalı. Parlamento STK temsilcileri ile halkın yeni anayasasını yapmalı. AK Parti, sırtını sıvazladığı muhafazakâr, CHP yedeklediği Alevi, Atatürkçü, MHP, milliyetçi, HDP Kürt ağırlıklı “oba yaşamı”  yerine toplumun her kesmi ile kucaklaşmalı. Seçmenler, ”dönek” algısından kurtularak, “inanç kurumuna dönüştürdükleri” partiler yerine sosyal, siyasal talepleri için partilere yöneldiklerinde Türkiye ancak “yeni Türkiye” olur.

Hadi hayırlısı…

Ali Gültekin

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.