2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI

ABONE OL
11:55 - 23/10/2020 11:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

28 Mayıs 2010 Cuma günü sabah saat 09.00 ve şu anda Televizyonumun önünde 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenliyecek ülkenin seçimi için Türkiye, İtalya ve Fransa sunumlarını yapmaya hazırlanıyorlar, bende merakla oturmuş izlemeye çalışıyorum. Şu anda her üç ülkede şansları eşit olarak yarışıyorlar hiç bir şey belli değil, ancak sunumlarla ilgili olarak yorum yapan her üç ülkenin ilgilileri bu organizasyonu ülkelerine alabilmek uğruna kendilerini ön plana çıkaracak yorumlar yapıyorlar ve bunun için de birçok siyaset ve devlet adamlarını buralara kadar getirmişler!

Türkiye Futbol Federasyonu bu organizasyonu alabilmek için uzun süredir mükemmel bir çalışma yaparak iyi bir sunum yaptığını buradan açıkça itiraf etmek isterim. Ancak biz ülke olarak Avrupada yer alabilmemizin oldukça güç olduğunuda düşünmeden de yapamıyorum. Neden güç olduğunu kısaca açıklarsak; Bir defa Fransa ve İtalya Avrupanın göbeğinde ve avrupa topluluğunun önemli iki ülkesi, ayrıca bu iki ülkedeki fiziki koşullar yani stadlar, ulaşım ve spordaki güvenlik bizdekinden fersahlarca ileride ve oldukça önemli bir düzeyde olduğunu biliyoruz! Biz o güne kadar her şeyi yerine getirebileceğizi söylüyor ve iddia ediyoruz ama hangi Avrupalı buna inanacak bilemiyorum şu an?

Dünyanın en büyük genç nüfusuna sahip olmamızmı? Futbolu herkesten çok sevmemizmi? Bu organizasyonu yüzümüzün akıyla yapabileceğimizi söylememizmi? İkna etmeye yetecek! Bana göre hiç biri. Burada oldukça önemli olan Sporda güvenlik sorununa nasıl bakıldığıdır? Bu güne kadar bu alanda sadece ve sadece Ceza yasaları doğrultusunda çalışmalar yaptığımızı biliyorum bunun dışında oldukça önemli olan sporda güvenlik adına yapılan Sosyal çalışma adına ülkemizde hiç bir şeyin yapılmamış olması bana göre en büyük dezavantaj oluşturacak gibi ama umarım yanılırım ve ülkemiz 2016 avrupa futbol şampiyonasını organize ederiz. Buna en çok ben sevineceğim.

Terkrar ediyorum bu tür organizasyonları alabilmek için o günkü sunum kuşkusuz etkileyici olacaktır! Ancak o ülkedeki spor olgusunun algılanış biçimi organizasyonu yılların birikimi ve spordaki başarısı ile şu anki durumu çok önemli kriterleri oluşturmaktadır.

Nedir bu kriterler? İsterseniz tekrar edelim; Başta Ulaşım, Konaklama, İletişim, İnsan hakları, Irkçılık ve Sporda güvenlik çok ama çok önemli kriterlerdir ve ayrıca en önemliside yapılacak olan lobi çalışmasıdır. Yani kısacası bu oylama; ülkemiz adına futbolu temsil eden yöneticilerimizinde bir yerde bir sınavı olacaktır!

Şimdi bekliyorum ve sonucu buraya yazıp sizlerle paylaşacam, benim gönlüm bu organizasyonu almak ve başarı ile yapmak ama içimde bir korku varki Fransa ve İtalya bu organizasyonu bize vermeyecekleri! Haydi hayırlısı.

Evet, saat 14.00 ü gösteriyor ve zaman geldi artık, sahneye anosla birlikte Michael Platini davet ediliyor ardından UEFA genel sekreteri kocaman bır zarfı başkana uzatıyor ve Platini zarfı acıp içinde kazanan ülkenin isminin yazıldığı kâğıdı eline alıyor ve yüzündeki ifadedende anlaşılmıştı kimin kazandığı! Kâğıdı çeviriyor Evet 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa’da yapılacak…

En içten saygılarımla.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.