2012 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASINA BİR YIL KALA!

ABONE OL
11:54 - 23/10/2020 11:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası için tüm gruplarda kıyasıya bir mücadele devam ederken, bazı ülkelerin daha şimdiden bu şampiyonaya katılacakları, hemen hemen kesin gibi. Bunların içerisinde özellikle Avrupa ve dünya futbolunda önemli yeri olan Almanya, İspanya, Hollanda, İtalya ve Fransa’nın yanı sıra ev sahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna şimdiden şampiyonada hangi ülkeler ile gruplaşacakları ve grup maçlarını hangi şehirde oynayacaklarının hesabını yapmaktalar.
Tabi bizim Ulusal Takımımız için durum biraz farklı; Almanya’dan sonra en iyi ikincilerin arasına girerek, eleme maçlarına kalmadan, finallere katılma umutlarımızı hala taşıyoruz. Ne vardı ki Futbolun acımasız sonuçları her zaman hesaba katmadan da yapamıyoruz!

Avrupa Futbol Taraftarları Birliği (FSE) ve UEFA 2012 Avrupa Futbol şampiyonasında görev yapacak olan mahallî ve gezici taraftar elçiliklerine ilişkin 27-29 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılan 2. Tanıtım toplantısı Ukrayna’nın Lviv kentinde sona erdi. Bilindiği üzere şampiyona Ukrayna’nın; Kiev, Lviv, Donetsky ve Kharkiv, Polonya’nın da Wroclaw, Warsova, Gdansk ve Poznan şehirlerinde oynanacak. Bu sekiz şehirde önemli görevler üstlenecek olan Lokal Taraftar elçilikleri çalışma ve hazırlıklarını yarışmalara bir yıl kalmasına rağmen tam olarak tamamlamış olduğu gözlemlendi.
2012 de yapılacak olan şampiyonaya katılmaları olası olan ülkelerin gezici taraftar elçiliklerinin katıldığı bu toplantıya Ülkemizi yine her zaman olduğu gibi Prof. Dr. Seyhan Hasırcı temsil etmiştir.
Toplantıya; çoğunluğu Polonya ve Ukrayna’dan ve daha sonrada sırası ile Almanya, Avusturya, Fransa, İspanya, İsveç, İsviçre, Rusya ve Türkiye gibi şampiyonaya katılma olasılıkları yüksek olan ülkelerin taraftar elçilikleri sorumlularından oluşan yüz yakın kişi katılmıştır.
Bu toplantıyı düzenleyen kurum FSE ile UEFA’ nın sosyal projelerinden sorumlu kişilerinin yanı sıra Avrupa Konseyinden iki komiserin katılmasıyla, artık bu şampiyonalarda taraftarların ırkçılık ve şiddetten uzak ve daha güzel maçlar izleme ortamları oluşturulmaktadır.
Yapılan bu toplantıda özellikle maçların oynanacağı şehirlerde UEFA ve FSE’nin birlikte çalışmaları sonucunda öncelikle ev sahibi şehirlerde kurulacak olan mahallî taraftar elçilikleri ile gezici taraftar elçiliklerinin birlikte çalışma koşulları tartışıldı ve son durumu hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gerek Polonya ve gerekse Ukrayna’nın bu şehirleri daha şimdiden kimleri misafir edeceklerinin hesaplarını yapmakta ve büyük bir merakla beklemektedirler, kuşkusuz bazı organizatör şehir yetkililerinin istekleri de var; Örneğin bu konuda Ukrayna’nın Lviv şehri özellikle İtalya Milli takımının kendi şehirlerinde grup maçlarını oynamasını istiyor! Bunun nedenlerini; Bu şehrin insanları, İtalya’ya ve İtalyanlara karşı çok yakın bir ilgi duyduklarını ve şehir olarak İtalya ile gerek ticari ve gerekse turistik bir yığın ilişkilerinin olduğunu açıklarken de Türk milli takımımızın da bu şehirde büyük bir zevkle ağılanabileceğini içtenlikle belirtmişlerdir.
Polonya’lılar özellikle Gdansk kenti Almanların Grup maçlarında şehirlerine gelmesini bekliyorlar, Biz Türklere gelince Ukrayna’nın Polonya’lılara nazaran (yukarıda da belirtmiştim) bizi ülkelerinde görmekten son derece mutlu olacaklarını her defasında ifade ederken, son oynanan 2008 Avrupa şampiyonasında Türk Milli Takımının aldığı başarılı sonuçları ve oynadığı futbolun zihinlerinden kolay silinmeyeceğini üstüne basarak belirtmişlerdir.
Evet, haydi hayırlısı diyoruz, kuşkusuz biz önce grubumuzdan iyi bir puanla grup ikinciliğini garanti ettikten sonra elemelere kalmadan ama kalırsakta elemeleri geçerek 2012 de bu şampiyonaya katılma umutlarımızı canlı tutmalıyız. Bunun ne kadar önemli olduğunu biliyor ve milli takımımıza bundan sonraki maçlarında başarılı olmasını diliyor ve daha şimdiden 2012 ye katılacak herkese buradan başarılar diliyorum.
Saygılarımla

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.