Mainz`da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Mainz`da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

ABONE OL
15:00 - 06/11/2022 15:00
Mainz`da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Rheinland Pfalz eyaletinin başkenti Mainz´da, Türkiye’nin Mainz Başkonsolosluğu`nun ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Resepsiyonda davetlileri Mainz Başkonsolosu Sedat Turan ve eşi Tuba Turan kapıda karşıladı.

“Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu”na çok sayıda davetli katıldı. Katılanlar arasında iş verenler, çeşitli sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamada T.C. Mainz Başkonsolosu Sedat Turan, yaptığı açılış konuşmasıyla misafirleri selamladı, bayramlarını kutladı.

Turan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun! Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Kutlamada ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili masajı okundu. Erdoğan mesajında, “Aziz Milletim, Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle hürmetle selamlıyorum. Bugün hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.”

ha-ber.com/Mehmet Çalay/ Mainz

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.