Mahkeme Djokovic’in Vize İptalini Geri Çevirdi 

Mahkeme Djokovic’in Vize İptalini Geri Çevirdi 

ABONE OL
10:45 - 11/01/2022 10:45
Mahkeme Djokovic’in Vize İptalini Geri Çevirdi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyanın bir numaralı raketi Novak Djokovic, Avustralya’da mahkemede kazandığı vize davasının ardından gözaltı kararının kaldırılmasıyla, Avustralya Açık Tenis Turnuvası öncesinde antrenmanlarına başladı.

Avustralya makamları Djokovic’e Corona aşısı ile ilgili tıbbi muafiyet koşuluyla verilen vizeyi iptal etmişti. Bu durum tenisçinin Avustralya Açık için uçakla Dubai’den Melbourne’e geldiği sırada havaalanında anlaşılmıştı.

Djokovic bir süre havaalanında tutulduktan sonra hükümetin sığınmacıları yerleştirdiği otele götürülmüştü.

Djokovic karar sonrası Twitter’da kortta çektirdiği bir fotoğrafı paylaştı ve‘‘Yargıcın vize iptalimi geri çevirmesinden memnunum ve minnettarım’’ mesajını verdi. Djokovic, ‘‘Yaşanan her şeye rağmen burada kalarak Avustralya Açık’ta yarışmak istiyorum’’ dedi.

Yargıç Anthony Kelly, federal hükümetin Sırp tenisçinin vizesini iptal etme kararının ‘‘mantıksız’’ olduğu gerekçesiyle, Djokovic’in tutulduğu otelden serbest bırakılması hükmüne vardı. Yargıç Kelly, Djokovic’in vize iptalini, oyuncuya buna yanıt vermesi için yeterli zaman verilmediği için bozduğunu söyledi.

Kelly mahkemeye, Djokovic’in geçen ay virüse yakalandığı gerekçesiyle Covid-19 aşısından tıbbi muafiyet aldığını, seyahat etmeden önce ve varışta enfeksiyonuna dair kanıt sunduğunu söyledi ve ‘‘Daha ne yapabilirdi?’’ dedi.

Hükümet vizeyi yeniden iptali değerlendiriyor

Kelly’nin kararı son altı ayda enfeksiyon geçirmenin tıbbi muafiyet almak için yeterli olup olmadığı konusunda bir açıklama getirmiyor. Vize iptali kararını alan hükümet ise bu argümanı savunuyordu.

Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke’ın sözcüsü ise bakanın takdir yetkisini kullanarak Djokovic’in vizesini yeniden iptal etmeyi değerlendirdiğini söyledi. Bu durum sporcunun ülkeye girişine üç yıl yasak getirilmesiyle sonuçlanabilir.

Avustralyalılar Djokovic’in tıbbi muafiyetle ülkeye girmesine karşı

Djokovic’in 50 kadar destekçisi, mahkeme önünde toplanarak ‘‘Novak’a özgürlük’’ sloganları atsa da kamuoyu yoklamaları, yüzde 90’ından fazlası iki aşılı olan Avustralyalılar’ın oyuncunun ülkeye alınmasına karşı olduklarını gösteriyor.

Turnuvanın yapılacağı Melbourne şehri pandemi nedeniyle dünyanın en uzun kapanmalarından birini yaşamıştı. Bu nedenle Melbourne’ün bulunduğu Victoria eyaleti Djokovic’in tıbbi muafiyetle vize almasına karşı çıkıyor.

Avustralya’da geçen hafta 500 binden fazla yeni vaka açıklanmıştı.

20 grand slam şampiyonluğuyla zirveyi Djokovic ile paylaşan Rafael Nadal ise İspanyol radyo kanalı Onda Cero’ya yaptığı açıklamada ‘‘Adalet konuştu ve Avustralya Açık’a katılmaya hakkı olduğunu söyledi. Bence bu en adil karar’’ dedi.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası 17 Ocak’ta başlayacak. Djokovic’in son üç yıldır kazandığı turnuvada toplam dokuz şampiyonluğu var.

Öte yandan Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios da Avustralya Açık’ın başlamasına yedi gün kala Covid-19’a yakalandığı için turnuvaya katılamayacağını bildirdi.

VOA tarafından geçilen Mahkeme Djokovic’in Vize İptalini Geri Çevirdi  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mahkeme Djokovic’in Vize İptalini Geri Çevirdi  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mahkeme Djokovic’in Vize İptalini Geri Çevirdi  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.