MADEN MÜHENDİSİNDEN HAZİNE BAKANI!

ABONE OL
22:15 - 11/11/2020 22:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Maliye ve hazine bakanlığına maden mühendisi atanınca ilk aklıma gelen bu oldu. Herhalde maden rezervi buldular arazisinde diye düşündüm. Başkanda sondaja filan başlar, iyi tercih diyordum!

Tanıyalım bakanımız Lütfi Elvan ‘ı;

Şimdi bir insan İTÜ maden mühendisliğini bitirecek, burasını anladım. Sonra gidip İngiltere’de Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans yapacaksın, burasını da anladım.

Anlamadığım yer, ABD ye gidip ekonomi üstüne yüksek lisans yapması. Maden de bu kadar alt yapı ve birikim, sonra bakan olacağın içine doğmuş gibi ekonomiye merak saracaksın!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal;

İstanbul üniversitesinde siyasal bilgilerden mezun olacaksın, sonra işletme yönetimi üstüne yurt dışında eğitim alıp gelip Merkez bankasına başkan olacaksın.

Eski Maliye bakanı Berat Albayrak, İngilizce işletme bölümünden mezun oldu. Sonradan ABD de finans üstüne yüksek lisans yapmış. Finansta iyi ise, enerji bakanlığında ne işi vardı diye soran olmadı zaten.

Çoğu kimse görevi en iyi yapar diye atanmıyor AKP döneminde. Adam vekil olmuş, yaşlanınca   oğlunu vekil yapıyorlar. Filanın kızı, ötekinin gelini, damadın arkadaşı, çocuğun okuldan tanıdığı geliyor sırası ile.

Sayın Erdoğan, sen çevrende 10 kişiyi tanıdığın için göreve alırsan, parti içinde binlerce kişi göreve alınır. Belediyelerde yüzlerce damat maaşa bağlanır.

“İmam oturursa cemaat yatar” lafımı dikkate alın. Sizde bir zerre kadar torpil olursa, alt kadrolara kadar binlerce olur.

Şimdi benim ilk ricam şu olacak;

Madem Bakan istifa etmiş, madem sağlık sorunu da varmış atalım bütün maaş aldığı görevlerden. Kaç yerden maaş alıyor, nerden ne kadar geliri varsa hepsini keselim.

Mesela Türkiye Varlık Fonunda da çalışmasın artık.

Varlık fonu demişken yönetim üyelerine de bir bakın, yakından inceleyin.

TVF yönetim başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanından varlık fonuna başkan neden oluyor?

Hadi oldu diyelim, damadınız Berat Albayrak başkan vekili neden oluyor? Hadi oda oldu diyelim;

6 Yönetim kurulu üyesinden biri Salim Arda Ermut, bu kişi kimdir de yönetimde oluyor hiç düşündünüz mü?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuş. 2005- 2006 yılları arasında da Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri olarak görev almış.

Şimdi siyaset bilimi bölümünden mezun olabilir bir kişi. Şansı yaver gider Başbakanlık ofisinde Basın ve Halkla ilişkiler müşaviri de olabilir. Fakat bu nasıl kaderdir ki basında müşavir olup ta sonra Türkiye Varlık fonunun yönetiminde görev alasın.

Türkiye’nin varlık fonu olacak, başkan siz, vekil damadınız üyede basın müşavirliğinden gelme siyaset bilimi bölümünden mezun biri.

O kadar işin arasında Cumhurbaşkanının vakti olmaz, Berat Bey zaten sağlık sorunları var nasıl uğraşsın. Kaldık mı şimdi öbür beş üyenin işi çıkınca eski basın müşavirinin eline. Sonrada yabancı yatırımcı neden gelmiyor?

İşte Memleketteki ilk sorun bu, önemli görevlere birikimli insanlar atanmıyor. İkinci sorunda size gerçekleri anlatmak için çevrenizdeki çemberi aşamıyor olmamızdır.

Doğruları bilseniz bu şekilde yönetmezsiniz Memleketi.

Yoksa at izi it izine karıştı da bizim mi haberimiz yok?

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.