Macaristan'dan Bahçelievler'e tebrik

Macaristan'dan Bahçelievler'e tebrik

ABONE OL
00:01 - 09/08/2019 00:01
Macaristan'dan Bahçelievler'e tebrik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İki kent için elimden gelen katkıyı her daim vermeye hazırım

Ziyarette Fahri Konsolos Şahbaz ise ” Bahçelievler Belediye Başkanlığına seçilmenizden dolayı sizi tebrik ediyor, hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyorum. Size Újbuda ilçesi Belediye Başkanı Dr. Hoffmann Tamás ve önceki dönem Milli Savunma Bakanı, milletvekili Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó’nun tebrik mektubunu ve selamlarını getirdim. Mektupta da belirttikleri gibi sizi ve heyetinizi 2019 yılı içerisinde Macaristan Budapeşte’ye davet ediyorlar.

Macar ve Türk ortak kültürünün yaşatılması, ayakta kalması ve Macaristan’da ortak tarihi kültürümüzün sürekliliği adına önemli birçok restorasyonu TİKA vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz.

Dost ve kardeş Macaristan’da birçok ortak değerimiz ve kadim kültürümüz bulunuyor

Ziyarette Belediye Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Bahadır, ” Mevkidaşım ve meslektaşım Dr. Tamás Hoffmann ve Macaristan Milletvekili, Hükümet Komiseri Dr. István Simicskó’nun bu güzel tebrik mesajını ve davet mektubunu ulaştırmanızdan memnun oldum ve teşekkür ederim. Bu güzel davete büyük bir memnuniyetle katılmak isterim. İki kent arasındaki ilişkinin ve iş birliğinin gelişmesi adına göstermiş olduğunuz fedakârca katkılara da çok teşekkür ederim.

Daha önce bir defa Macaristan’a gitmiştim. Dünya’da TİKA’nın güzel çalışmalarını yakinen biliyoruz. Budapeşte’de TİKA’nın katkılarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Gül Baba Türbesi’nin açılışı yapılmıştı. Dost ve kardeş Macaristan’da birçok ortak değerimiz ve kadim kültürümüz bulunuyor” dedi.

Başkan Bahadır, ”Bahçelievler ‘in kardeşi Macaristan’ın Újbuda kenti arasında işbirliğinde, ticari, akademik ve kültürel ilişkilerinin artırılması yönündeki gelişmeleri artırmak adına mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesine elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi

2015 yılı nisan ayında ilk görüşmeleri başlayıp, 2016 yılında imza altına alınan İstanbul Bahçelievler Belediyesi ile Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’nin Újbuda ilçesi arasında kardeş şehir ilişkiler her geçen gün güçleniyor.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz sıcak ve samimi görüşmenin sonrasında” Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde Guyon Richárd ve Kmety György” kitabını Bahçelievler Belediye Başkanı Yard. Doç.Dr. Hakan Bahadır’a hediye etti ve kitabın içeriği konusunda kendisine detaylı bilgi verdi ve akabinde Bahçelievler Belediyesi’nden ayrıldı.

ha-ber.com/İstanbul

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.