Lufthansa çok sayıda uçuşu iptal etti

Lufthansa çok sayıda uçuşu iptal etti

ABONE OL
20:54 - 20/03/2013 20:54
Lufthansa çok sayıda uçuşu iptal etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Lufthansa çok sayıda uçuşu iptal etti

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, çalışanların bugün yapacağı uyarı grevi sebebiyle yüzlerce uçuşun iptal edildiğini bildirdi

Lufthansa şirketinden yapılan açıklamada, Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Berlin, Hamburg ve Köln havalimanlarında ve diğer bazı yerlerde yarın yapılması öngörülen grev sebebiyle öğleden önce hava trafiğinde aksaklıklar yaşanacağı belirtildi.

Açıklamada, çalışanların yarın yerel saat ile 05.00 ile 12.00 arasında iş bırakma eyleminde bulunacaklarından dolayı sözkonsu havalimanlarında hemen hemen tüm Almanya ve Avrupa uçuşlarının iptal ediliği ifade edildi.

Frankfurt, Münih ve Düsselorf havalimanlarından uzun mesafeli uçuşların ise yapılacağı belirtilen açıklamada, yolcuların uçuşların iptal edilip edilmediği ile ilgili olarak internet üzerinden www.lufthansa.com adlı internet sayfasından bilgi almaları istendi.

Çalışanları uyarı grevine çağıran Hizmet Sektörü Sendikası Verdi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Christine Behle, yolculardan anlayış göstermeleri çağrısında bulunarak, yolcuların hazırlıklı olabilmeleri için grevin yapılacağının bugün duyurulduğunu belirtti.

Frankfurt yakınlarındaki Seeheim kentinde Cuma günü yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turundan önce işveren tarafı üzerinde baskıyı artırmak isteyen Verdi sendikası çalışanlar için yüzde 5,2 oranında ücret artışı ve işten çıkarmalara karşı çalışanların korunmasını talep ediyor.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.