*** Löw, FIFA’ya ateş püskürdü

*** Löw, FIFA’ya ateş püskürdü

ABONE OL
17:20 - 22/06/2009 17:20
*** Löw, FIFA’ya ateş püskürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Löw, FIFA’ya ateş püskürdü

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, FIFA’nın. bir oyuncunun 21 yaşından sonra da milli takımı değiştirebilme kuralını eleştirdi

Löw, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, bu kuralın tüm kapıları açtığını, bir profesyonel oyuncunun, bir ülkenin 21 yaş altı takımında forma giydikten sonra başka bir ülkenin milli takım formasını giyebilmesini anlayamadığını belirtti.

Bu şekilde milli maçlardaki özdeşleşme gibi konuların ortada kaldığını ifade eden Löw, ancak oyuncunun kendi içindeki ihtilafını anlayabildiğini, bu gibi durumlarda kültür, din ve çocukları kadar kendilerini Alman hissetmeyen velilerin de rol oynadığını kaydetti.

Bu konunun milli takım içinde çok açık bir şekilde konuşulduğunu belirten Löw, Alman U21 milli takımında oynayan Mesut Özil konusunda, kendisini istediklerini ve uzun vadede kendisiyle plan yaptıklarını söylediklerini ifade etti. Löw, Mesut’a milli takım kadrosu için her hangi bir garanti veremeyeceklerini ve tercihini Türkiye için kullanması durumunda da saygı göstereceklerini ifade ettiklerini kaydetti.

Alman Futbol Federasyonu’nun sportif direktörü Matthias Sammer ise FIFA kurallarının değişmesinin diğer ülke federasyonlarının Almanya’daki göçmen kökenli oyuncularıyla ilgilenme tehlikesini beraberinde getirdiğini, ancak kendilerinin buna hazır olduklarını ifade etti.

Göçmen kökenli oyuncuların Alman futbolunu zenginleştirdiklerini, bu oyuncuların birçoğunda sosyal olarak yükselme isteğinin bulunduğunu belirten Sammer, ”Bu oyuncuları bilerek Almanlaştırmak istemiyoruz. Ancak bizim değerlerimizle yüzleştireceğiz” dedi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.