Lonely Planet, 2021 en iyi on şehir, ülke ve bölge yerine gelecek projelerini seçecek

Lonely Planet, 2021 en iyi on şehir, ülke ve bölge yerine gelecek projelerini seçecek

ABONE OL
10:36 - 23/11/2020 10:36
Lonely Planet, 2021 en iyi on şehir, ülke ve bölge yerine gelecek projelerini seçecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şehir ve destinasyonlar yerine, seyahat endüstrisini değiştirecek bir gelecek vaadeden “30 ilham verici insan, seyahat destinasyonu ve turizm projesi” ni ön plana çıkarmak istiyor.

Lonely Planet okuyucularına pandeminin üstesinden geldikten sonra turizmin nasıl sorumlu bir şekilde yeniden canlanabileceğin göstermek istiyor.

2021 ve sonrasında seyahat etmek her zamankinden daha hassas ve duyarlı olacak.

Lonely Planet CEO’su Luis Cabrera:

“Dünyamız bu yıl tamamen durma noktasına geldiğinde, okuyucularımızın sorumlu bir şekilde seyahat etmelerine ve olumlu değişimin kahramanları olmalarına en iyi nasıl yardımcı olabileceğimizi düşünmek için aynaya baktık. Ve 2020’den sonra tekrar seyahat etmeyi hayal edebilmek için önce kendimizi yeniden keşfetmemiz gerektiğini fark ettik. Bu nedenle, daha yerel ve çeşitli aksanlar eklemek için editoryal yaklaşımımızı revize ettik. Ayrıca topluma, çeşitliliğe ve sürdürülebilirliğe gerçek bağlılık gösteren yerleri ve insanları onurlandırarak bu yılın En İyi Seyahati’ni farklı bir şekilde tasarlamaya karar verdik. Ve bu sadece başlangıç. Tüm kazananlara şapkalarımızı çıkarıyoruz“ dedi.

2021 ve sonrasında seyahat etmek her zamankinden daha çok duyarlılık gerektirecek. Turistler dünyayla yeniden temkinli bir şekilde etkileşime girdiklerinde kendileri ve ev sahipleri için güvenli ve olumlu olan faaliyetlere odaklanacaklar: Bu nedenle, rejeneratif olarak seyahat etmeyi mümkün kılan destinasyonları ve insanları ön plana çıkarılacak.

Örneğin :

Sürdürülebilir Göteborg

İsveç’teki Göteborg kenti sürdürülebilirlik açısından “en iyi şehir kaçamağı” olarak öneriliyor çünkü şehir “2030 yılına kadar fosil yakıtlardan bağımsız olmak için” ölçülebilir önlemler aldı.

En iyi gurme destinasyonu olarak Organik ürünler ve adalardaki balıkçılık pazarlarıyla Yunanistan dünyanın en sürdürülebilir gıdaya sahip yerlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

En iyi yürüyüş parkuru olarak İtalya’daki 395 kilometrelik Dante Sokakları (Le Vie di Dante) ağı gösteriliyor.

Kanarya Adası El Hierro, “çok nesilli en iyi destinasyon” olarak ilan edildi: “İspanya’nın bu uzak, yavaşlamış mücevheri, her yaştan gezgin için çevre bilincine sahip bir cennet olarak tanımlanıyor.

“Lonely Planet” geçtiğimiz birkaç yıl içinde 15 kez “en iyi” on şehri, ülkeyi ve bölgeyi seçti. “Seyahatin En İyisi”, her yıl popüler destinasyonları seçen çok sayıda editör listesinin bir parçasıydı.

“Lonely Planet’in web sitesinde okuyucular seyahatin geleceğini şekillendirecek en sevdikleri insanlar ve yerler için aday olarak ekleyebilirler.

Okurların Seçimi Ödülleri’nin kazananları Ocak ayında açıklanacak.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Lonely Planet, 2021 en iyi on şehir, ülke ve bölge yerine gelecek projelerini seçecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Lonely Planet, 2021 en iyi on şehir, ülke ve bölge yerine gelecek projelerini seçecek haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Lonely Planet, 2021 en iyi on şehir, ülke ve bölge yerine gelecek projelerini seçecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.