*** Levent Kırca hakkında suç duyurusu

*** Levent Kırca hakkında suç duyurusu

ABONE OL
17:04 - 13/07/2009 17:04
*** Levent Kırca hakkında suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Levent Kırca hakkında suç duyurusu

Şanlıurfalı bir vatandaş, Diyarbakır’da Cumhuriyet Savcılığı’na sanatçı Levent Kırca hakkında, televizyon programdaki skeçte ”Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfalı Eyüp Sabri İzol’un avukatı Sertaç Eke aracılığıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, sanatçı Levent Kırca’nın TCK’nın ”Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu kapsayan 216/2. maddesi uyarınca yargılanması istendi.
   

Suç duyurusunda, skecin bir daha yayınlanmaması için gereken tedbirlerin alınması gerektiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
    

”Söz konusu skeçte bireysel rol ve davranışlar ‘İbrahim Tatlıses’ esas alınarak Şanlıurfa toplumunun yaşam biçimi ile özdeşleştirildiği ve skeç formatında, güncel Şanlıurfa halkının yaşam biçiminin taş devri özellikleriyle benzeştirilerek izleyiciye aksettirildiği açıktır. İlgili programda açık bir şekilde Şanlıurfa halkı aşağılanmıştır.”

(A.A)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.