Leopard Tanklarını Ukrayna’ya Gönderme İzni Çıktı Mı?

Leopard Tanklarını Ukrayna’ya Gönderme İzni Çıktı Mı?

ABONE OL
10:42 - 25/01/2023 10:42
Leopard Tanklarını Ukrayna’ya Gönderme İzni Çıktı Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Kiev’in Rusya işgaline karşı koymak için ihtiyaç duyduğu Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya gönderme ve Polonya gibi diğer ülkelerin de bu tankları Ukrayna’ya göndermesine izin verme kararı aldığı belirtiliyor.

Bir hükümet sözcüsü, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı Reuters haber ajansının yorum talebine yanıt vermeyi reddetti.

Haberi ilk veren basın kuruluşu Alman Spiegel dergisi, kararın Leopard 2 A6 tanklarından bir filonun sevk edilmesini içerdiğini bildirdi. Bir filo genellikle 14 tanktan oluşuyor.

T-online haber sitesi, iktidar ortağı Özgür Demokrat Parti’nin parlamentodaki lideri Christian Duerr’in “Bugün başbakan kimsenin hafife almadığı bir karar aldı. Almanya’nın Ukrayna’yı Leopard tanklarıyla destekleyecek olması dayanışmanın güçlü bir göstergesi” sözlerine yer verdi.

Federal Alman Parlamentosu Bundestag’ın başkan yardımcısı Katrin Goering-Eckardt, Twitter mesajında “Leopard’lar serbest bırakıldı!” yazdı ve bunu konu alan bir haberin linkini paylaştı.

Spiegel dergisi İskandinavya’dakiler gibi diğer müttefiklerin Kiev’e Leopard tankları tedarik etme konusunda Almanya’yla birlikte hareket etmek istediğini yazdı.

Dergi, uzun vadede daha fazla tankın Ukrayna’ya gönderilebileceğini belirtti.

Amerikalı yetkililer de Reuters haber ajansına Washington’un yakında Abrams tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesi konusunda muhalefetini sona erdirebileceğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen Leopard Tanklarını Ukrayna’ya Gönderme İzni Çıktı Mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Leopard Tanklarını Ukrayna’ya Gönderme İzni Çıktı Mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Leopard Tanklarını Ukrayna’ya Gönderme İzni Çıktı Mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.