LEBALEP YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA

ABONE OL
19:33 - 10/03/2021 19:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKP genel başkanı Erdoğan yaptığı toplantılardaki kalabalıkla övündü hatırlarsanız.

“Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve salon lebalep dolu”

Koskoca genel başkanın, halk dilinde konuşmaması gayet normal diye düşündüm. Lebalep dediğin, leb dudak olduğuna göre “dudak dudağa” gibi bir yakınlığı anlatıyor. Hani ben olsam “G.t   g.te “ der çıkardım işin içinden. O kadar doldurmuş ki salonları, ağzına kadar yani.

Düğün salonlarında bile yasak var. Neredeyse damat dudak dudağa gelemiyor gelinle. Fakat AKP’li olunca övünç kaynağı dudak dudağa salona dolmak.

Düğün salonunda damat ile gelin arasında bile anlamsız bir pandemi mesafesi. Damada sorsan kongre salonunda düğün yapmaya dünden razı! Hani gelinle yakınlaşmak için bir kongre salonuna gitmeyi bile geçirmiştir aklından. Hem bir yakınlaşma başlar hem de genel başkan seslenir “en az üç çocuk “diye, bir şenlik olurdu. İstediği kadarda davetli götürürdü, kötü mü olur?

“Lebalep” lafı da nerden çıktı diye düşünüyor insan. Arapça kelimeler kullanmak bazı seçmen kitlesinde oy getirebilir, fakat lebalep Farsça bir kelime. Bildiğin İran Şia’sı çok kullanmış zamanında bu kelimeyi. Hanefi değil Şia, Arabistan değil İran bir türlü çıkamadım işin işinden.

Eski hoca vardı hatırlarsınız. Fetullah Gülen yani. Onun bile Türkçe Olimpiyatlarına destek veren bir hükümetin yöneticileri bugün neden Farsça kelimeler kullansın ki?

Rabia işaretini Fetullah Gülen de kullanıyordu yıllar önce. Hatta 2016 yılıydı sanırım Gülen, Rabia işareti yaparak “Rabiatül Adeviyye… Zavallılar, cahiller, o kadar biliyorlar.” Dediği bir açıklaması vardı. Sonrada AKP genel başkanında gördüm aynı işareti.

Çok aklıma takıldı hangisi Rabia işaretini ilk yapandı diye!

AKP genel başkanı Erdoğan “Lebalep” deyince, aklıma eski “hoca efendileri” geldi. Bu laft “Kıblesi bir” olunan dönemden gelmesin diye düşündüm. Tabi eski yaşanmışlıklar hemen unutulmuyor.

Fetullah Gülen bu sözleri kullanmış mı diye biraz araştırınca da sonuca ulaştık.

“İnsanlık âlemi ve topyekûn İslam dünyası gözü dönmüş canilerle lebalep dolu”

“Cuma günleri camileri lebâlep dolduran insanlara bilmem hiç dikkatle baktınız mı?”

“Mübarek milletimiz, analarla lebalep dolu olan ülke”

Kısacası Rabia işareti yapıyordu cemaat lideri, Lebalep diyordu bir dönem. Artık kim nereden öğrenmiş orasını bilemeyiz. Fakat genel başkanın bu tip söylemleri bırakması bence isabetli olacaktır, benzerlik kurulmaması açısından.

Artık bu asgari ücrette, bu emekli maaşında, bu işsizlik ortamında kimse bana 1500 sene önce Rabia’nın çektiğini de anlatmasın.

Biz bugün ekonomiyi düzeltecek yeri geçiyoruz. Buradan çıkış neredeyse yok. Biraz daha geçmişin olaylarını anlatarak zaman geçirirseniz “lebalep Rabia dolacak bu memleket”. Hem de bir kısmı Suriyeli!

Bu memleket 3 bin yıllık kelimeler kullanılarak değil, geleceğe bakarak kurtulacak.

Eski kelime kullanacaksanız, hiç değil Türkçe olmalı.

“Ağzına gadar dolu ” demeniz yeterliydi!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.