Kuzey Ren Vesfalya`da yerel seçimlere günler kaldı

Kuzey Ren Vesfalya`da yerel seçimlere günler kaldı

ABONE OL
00:21 - 10/09/2020 00:21
Kuzey Ren Vesfalya`da yerel seçimlere günler kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde (NRW) 13 Eylül Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanları, bölge konseyleri ve belediye meclisi üyeleri seçilecek.

Bu kez yabancıların parlamentosu diyebileceğimiz belediyelere danışmanlık bazında yardımcı olan, tavsiyelerde bulunan Uyum meclisleri de seçilecek. Yerel seçimler de göçmenlerde farklı siyasi partilerden adaylar ama Alman vatandaşlığı bulunan insanlarımız bu seçime ne kadar önem veriyorlar, partilerin programlarını araştırıyorlar mı, adayları tanıyorlar mı hepsini Pazar günkü seçime yabancı kökenlilerin katılım oranıyla göreceğiz.

Mehmet Tanlı, Sosyal Pedagog-Gazeteci, Hamm Anakent 24. Bölge ve Bockum-Hövel İlçe meclisi adayı:

“İlçe Meclisi için Listede 3. sıradayım. Anakent için direkt kazanmam gerekli. Ne yazık ki aynı bölgede bana yakın olan 3 Türk kökenli aday daha var. Oylar bölünecek maalesef. Yine de Hamm’ ı ve şehrin insanlarını seviyorum. Şehrin ve insanlarının sorunlarını ve bu sorunların çözümünü iyi biliyorum. Oy hakkı olan yurttaşlarımız Daha yeşil, az araçlı trafik, çok bisiklet yollu, temiz havalı bir Hamm için çevreci partimiz Yeşilleri seçerse ben ve diğer aday arkadaşlarım mutlu olacağız. Ama bizi seçmeseler bile lütfen oy vermeye gitsinler”

Yazgülü Zeybek, 34 yasında, siyaset bilimcisi, Wuppertal Birlik 90/ Yeşiller Partisi adayı:

”Yeşiller partisinin yerel seçimlerde Wuppertal 1. sıra adayıyım. Çalıştığım uzmanlık alanlarım şehir planlama, ekonomik gelişim, Avrupa, uyum ve kadın-erkek eşitliği.
En önemli hedeflerim Wuppertal’in ekonomisini ve kamusal alanını sürdürülebilirlik ilkelerine göre geliştirmek, çeşitliliğimizi ve birlikteliğimizi güçlendirmek, cazip ve ödenebilir konut yapımını desteklemek, toplu ulaşıma ve bisiklet yollarına yatırımı arttırıp ulaşım sıkıntılarımıza kalıcı çözümler üretmektir”.

Selda İzci, Sosyal Pedagog, Hamm Anakent ve Heessen İlçesi Belediye meclisine Sol Parti’ den 1. ve 3. sıradan aday.

Yoksul ve zenginin arasındaki gelir düzensizliği ve mesafe gittikçe açılıyor.  Bu eşit ve adil olmayan düzene Sol Partimiz karşı çıkıyor.  Hamm Belediyemiz toplumun bütün kesimlerine karşı daha eşitlikçi ve adil olması gerekiyor.  13 Eylül’de yapılacak olan yerel seçimde bu haksız düzene karşı olduğumuzu, toplumun dayanışma halinde olduğunu ve Hamm’ın yaşanılır bir şehir olduğunu göstermenin zamanı geldi. Bu haklı talepleri Sol Partiye oy vererek hep beraber gerçekleştirebiliriz, ”

Mustafa Eydemir, İşadamı Duisburger Alternatif Liste’sinden (DAL)   Ruhr Meclisi’ne aday.

“Ben Duisburg’daki DAL isimli oluşum ve tüm Ruhr havzasını içine alan ” Yeni Hareket ” adlı oluşumların desteğini alarak aday oldum. Bu oluşumları ilerde partileştirmekte istiyoruz. Yerel seçimler çok önemli oy hakkı olan herkes sandığa gitmelidir. Siyasete yeni renk katmak bu oluşumla herkesi kucaklamak istiyoruz”

Sibel Gümüş, Ofis Memuru, Sosyal Demokrat Parti SPD den Herford’ ta Seçim bölgesi ( Wahlkreis ) 11 de aday:

”Aday olduğum güzel şehrimiz Herford’ un kuzeyinde 15 yıl oturdum. O bölgenin gelişimi için 10 yıl önce hizmet verdim. Seçilirsem Göçmenler ile Almanların barış içinde birlikte yaşaması için elimden geleni yapacağım. Sizleri temsil ve o bölgenin daha da fazla gelişimine katkı sunmak için için adayım bana ve partime vereceğiniz güven ve oylarınız için şimdiden teşekkürler”

Hamm ve çevre şehirlerden sosyalizasyonlarını Almanya’da tamamlamış olan 2. ya da 3. kuşaktan genç diğer göçmen kökenli adaylarda göze batan diğer bir şey ise artık daha büyük hedeflere yönelmeleri. Bu kişileri artık ve partileri ya da İnisiyatifleri Büyükşehir başkanlıklarına aday gösteriyorlar. Ayrıca aşağıdaki isimlerde de görüleceği üzere bazıları da Alman siyasi partilerinde değil de kendi kurdukları enternasyonal listelerle seçimlere katılıyorlar.

Arnela Saçiç , Boşnak kökenli Politik İletişim mezunu 28 yaşında ve Yeşiller Partisinin Anakent Başkan adayı

Dr. Cevdet Gürle, Öğretmen, Pro Hamm Seçmen grubunun Hamm Anakent Başkan Adayı

Dr. Georgios Tsakalidis, Sosyolog, Yunan kökenli Münster Anakent Bağımsız Başkan Adayı

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.