Kuzey Kore’den Füze Denemelerine Devam Açıklaması

Kuzey Kore’den Füze Denemelerine Devam Açıklaması

ABONE OL
18:37 - 19/11/2022 18:37
Kuzey Kore’den Füze Denemelerine Devam Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülke medyasına yaptığı açıklamada, nükleer tehditlere gerektiğinde nükleer silahla karşılık vereceğini dile getirdi. Kim Jong Un’un bu açıklamaları, Kuzey Kore’nin kıtalararası füze denemesinin bir gün sonrasında geldi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kim Jong Un’un yanında kızıyla birlikte füze denemesini takip ederken görüntülerini yayınladı. Haber ajansı, Kim’in yaptığı açıklamada, ülkenin güvenilir ve maksimum düzeyde bir silah kapasitesine sahip olduğunu söylediğini belirtti.

Kim Jong Un “Partimiz ve hükümetimiz, nükleer silahlara karşı topyekün bir karşılık verecektir” ifadelerini kullandı. Kuzey Kore lideri ABD ve müttefik ülkelerden kendilerine yönelik nükleer tehditler olduğuna atıfta bulundu.

Kuzey Kore, son olarak Cuma günü kıtalararası bir füze denemesi gerçekleştirdi. Denemesi yapılan füze 4 saat havada kaldıktan sonra Japonya kıyılarının 200 km kadar açıklarına düştü.

ABD yönetimi son füze denemesini kınadı ve yapılan füze denemesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu hatırlattı. Washington, Kuzey Kore tarafından yapılan denemelerin bölgede tansiyonu yükselttiğine ve istikrara zarar verdiğine işaret etti.

Güney Kore de yapılan denemenin açık bir provokasyon olduğunu ve bölgede barışa zarar veren tehditler yarattığını belirtti.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida da yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin provokatif bu tavırlarını mazur göremeyeceklerini söyledi.

BM’den tepki

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de Pazartesi günü Kuzey Kore’nin faaliyetlerini konuşmak üzere ABD’nin çağrısıyla toplanacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin yaptığı füze denemesini en sert biçimde kınadığını söyledi. Guterres, Kuzey Kore’yi bu provokatif denemelere son vermeye davet etti.

Kuzey Kore’yse ABD ve Güney Kore’nin bölgede yaptığı askeri tatbikatlara karşılık olarak denemelere devam edeceğinin sinyallerini veriyor. Kuzey Kore bu yıl, bazıları kıtalararası balistik füzeler olmak üzere 70’ten fazla füze denemesi gerçekleştirdi.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore’den Füze Denemelerine Devam Açıklaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore’den Füze Denemelerine Devam Açıklaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore’den Füze Denemelerine Devam Açıklaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.