Kuzey Akım Boru Hattı Yanında Nesne Tespit Edildi

Kuzey Akım Boru Hattı Yanında Nesne Tespit Edildi

ABONE OL
20:10 - 24/03/2023 20:10
Kuzey Akım Boru Hattı Yanında Nesne Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kremlin, Kuzey Akım boru hattı yanında tespit edilen nesnenin ne olduğunu anlamanın önemli olduğunu belirtti. Açıklamada geçen Eylül ayında boru hattında meydana gelen patlamalarla ilgili soruşturmanın şeffaflıkla yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Danimarka’nın Kuzey Akım 2’nin Rusya tarafından kontrol edilen operatörünü Baltık Denizi’nin altındaki boru hattı yakında tespit edilen belirsiz nesnenin çıkartılmasına davet etmesinin olumlu bir işaret olduğunu söyledi. Rusya daveti kabul etti.

Peskov, “Boru hattının sahibinin soruşturmanın çok önemli bir safhasına davet edilmesi çok olumlu bir haber” diye konuştu.

Geçen hafta Danimarkalı yetkililer, Kuzey Akım boru hattının bozulmamış tek kısmının denetlenmesi sırasında hattın operatörünün Kuzey Akım 2’nin deniz yatağı üstünde 40 santimetre çıkıntı oluşturan, tüp biçiminde, 10 santimetre çapında bir nesne tespit ettiğini açıklamıştı.

Peskov, “Bunun ne tür bir nesne olduğunu, hattın uğradığı terör saldırısıyla bağlantılı olup olmadığını – ki açıkça öyle görünüyor -anlamak ve soruşturmayı sürdürmek son derece önemli. Bu soruşturma şeffaf olmalı” diye konuştu.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2’nin dört boru hattından üçü, geçen Eylül ayında açıklanamayan bir patlamada zarar görmüştü.

Rusya delil olmaksızın patlamalardan ABD ve İngiltere’yi sorumlu tutmuştu. Avrupalı müfettişler saldırıların kasıtlı olduğunu söylese de kimin sorumlu olduğu konusunda henüz görüş açıklamadı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada, soruşturmaların bulgularının kamuoyuna açıklanacağına inanmadığını söylemişti.

Danimarka, Almanya ve İsveç patlamalarla ilgili kendi soruşturmalarını yürütüyor. Moskova sık sık soruşturmalara davet edilmediği ve bulgularla ilgili bilgilendirilmediğinden şikayet ediyor.

Lavrov, “Bu soruşturmaların şeffaf olmasını ya da sonuçların kamuoyuna açıklanmasını beklemiyorum” demişti.

VOA tarafından geçilen Kuzey Akım Boru Hattı Yanında Nesne Tespit Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Akım Boru Hattı Yanında Nesne Tespit Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Akım Boru Hattı Yanında Nesne Tespit Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.