*** Kurtuluş Tatort komiseri oldu

*** Kurtuluş Tatort komiseri oldu

ABONE OL
00:02 - 16/06/2019 00:02
*** Kurtuluş Tatort komiseri oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kurtuluş Tatort komiseri oldu

Almanya’da tanınan Türk oyuncu Mehmet Kurtuluş, ülkede en fazla seyredilen "Tatort" adlı polisiye dizide ilk kez komiser Cenk Batu rolünde ekranlara geldi

tatort-kurtulus-b.jpgAlman 1. televizyonu ARD tarafından yayımlan dizinin başrol oyuncusu Kurtuluş, "Bild am Sonntag" gazetesinde yayımlanan röportajında, kendi kuşağından gelen çok sayıda Türk kökenlinin Türkçeyi iyi konuşamadıklarını belirterek, kendisinin ise mükemmel olmasa da iyi Türkçe konuştuğunu söyledi.
Alman vatandaşlığına geçmeye de "üşendiğini" ve Türk pasaportuna sahip olduğunu ifade eden Kurtuluş, öğretmen olan babasının kendisini ve kardeşlerini liberal şekilde yetiştirdiğini, inançlı bir insan olduğunu, ancak beş vakit namaz kılmadığını kaydetti.
Babasının zamanında Alman hükümetinden Almanya’da ders vermesi için bir mektup aldığını ifade eden Kurtuluş, "Hükümet ülkeye sadece iş gücü değil, insanları getirdiğini anlamıştı. Ve bu insanların da çocuklu aileleri vardı. Bu nedenle babam bizimle birlikte 2 yıllığına Almanya’ya gelmeye karar vermişti. Bu süre şimdi 34 yıl oldu" dedi.

UYUM İÇİN KATKI

Ayrica Mehmet Kurtuluş, sadece bu dizideki mevcudiyetinin bile
göçmenlerin Alman toplumuna uyum sağlamaları konusunda bir katkı olduğunu
belirtti.
Kurtuluş, ”Frankfurter Rundschau” gazetesinin yaptığı röportajda,
”Rolünüz uyumu teşvik ediyor mu” sorusuna karşılık, ”Bu konuda NDR’nin
(yayın kuruluşu) söylediğini tekrarlamak istiyorum: Sadece mevcudiyetim bile
uyuma sağlanan bir katkı” dedi.

GENÇ YAŞTA TIYATROYA ATILDI

Sinema hayatına, yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı ”Kurz und
schmerzlos” (Kısa ve acısız) adlı filmle atıldığını anlatan Kurtuluş, gençliğinde hiçbir zaman yanlış arkadaşlar edinmediğini, genç yaşta
tiyatroya atılarak sokaklardan uzak kalmayı başardığını sözlerine ekledi. Türkiye’den de film teklifleri aldığını ve bazı teklifler için sık sık Los Angeles’e de gittiğini belirten Kurtuluş, ancak Hollywood’da her şeyin çok hızlı geliştiğini, Avrupa’da yaşayan bir oyuncunun Amerika’da çalışamayacağını ifade etti.
Kurtuluş, yeniden Los Angeles’e gideceğini, kasım ayında Almanya’ya döndüğünde de "Tatort" dizisinin yeni bölümlerinin çekileceğini söyledi. (AA) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.