“Kürtaj İçin New York’a Gelenleri Koruyacağız”

“Kürtaj İçin New York’a Gelenleri Koruyacağız”

ABONE OL
11:36 - 28/06/2022 11:36
“Kürtaj İçin New York’a Gelenleri Koruyacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Anayasa Mahkemesi’nin geçtiğimiz hafta 1973 yılında Roe v. Wade davasındaki kararla yürürlükte olan kadınların federal kürtaj hakkı kararını bozduğunu açıklamasının ardından, ülke genelinde karara tepkiler sürüyor. Kararın açıklamasının ardından, New York’taki protestolar da kentin birçok semtinde aralıksız devam ediyor.

New York Valisi Kathy Hochul, eyaleti kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar için, “güvenli bir limana” dönüştüreceklerini açıkladı. MSNBC haber kanalına özel bir röportaj veren Vali Hochul, kadınların kürtaj olmalarına izin vermeyen farklı eyaletlerden New York’a geleceklere destek için eyalet bütçesinden, 35 milyon dolar ayıracaklarını açıkladı.

“Farklı eyaletlerden kürtaj olmak için New York’a gelecekler için 35 milyon dolar ayırdık”

Vali Hochul, Anayasa Mahkemesi’nin kararına çok öfkeli olduğunu belirterek ”Birdenbire ortaya çıkıp, kadınlara artık kürtaj yaptırma hakkına sahip olmanızı istemiyoruz diyorlar. Eyalet dışından buraya kürtaj olmak için gelenleri korumak için elimizden geleni yapacağız. Onları korumak için daha başka yollar bulmaya çalışıyoruz. Eyalet dışından birisi buraya kürtaj olmak için gelirse, onlar aleyhine açılacak karşı davalarda, bu kadınları korumak için yeni bir yasa imzaladım. Ayrıca onlara destek için 35 milyon dolar ayırdım” dedi.

Vali Hochul, çok sayıda kadının kürtaj olmak için New York’a sel gibi akacağını belirterek “New York’u kürtaj olmak isteyen kadınlar için güvenli liman olarak ilan ediyorum. Burada, bedenlerini kontrol etme veya kürtaj yaptırma konusunda temel bir hakka sahip olamayan, ezilen kadınları, baskı altında olanları sevgiyle karşılayacağız” dedi.

“Çok büyük öfke var”

New York Valisi Hochul, henüz siyasete yeni başladığı yıllardan beri kadınların kürtaj özgürlüklerini savunan çok sayıda mitinge konuştuğunu belirterek ”30 yıldır eyalette kürtaj haklarını korumak için mitinglerde konuşuyorum. Bu annemin neslinin bir kavgasıydı, benim neslim ve benim yeni bir torunum var, onun neslinin kavgası olacağını hiç düşünmemiştim” dedi.

Vali Hochul, Anayasa Mahkemesi’nin kararına duyulan öfkeyi önceki gün Brooklyn’deki bir markette karşılaştığı bir kadında daha derinden hissettiğini kaydederek ”Bir kadın kolumda ağlayarak, bize bunu yapmalarına ne olur izin verme dedi. Gençliğimden beri siyasetin içindeyim. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Çok güçlü bir öfke var. Bu sadece Demokratların meselesi değil. Cumhuriyetçilerin, bağımsızların meselesi. Hepimizin meselesi “diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Kürtaj İçin New York’a Gelenleri Koruyacağız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kürtaj İçin New York’a Gelenleri Koruyacağız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kürtaj İçin New York’a Gelenleri Koruyacağız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.