Kürt Basınına 6 İlde Operasyon

Kürt Basınına 6 İlde Operasyon

ABONE OL
10:41 - 25/10/2022 10:41
Kürt Basınına 6 İlde Operasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yakın Kürt medya kurumları Mezopotamya Ajansı ve Jin News’e yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonda, şimdiye kadar 10 gazeteci gözaltına alındı. Baskın yapılan bürolardaki çok sayıda dijital materyale ve belgeye ise el konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’de Mezopotamya Ajansı ve Jin News bürolarına ve çalışanların evlerine eş zamanlı baskın yapıldı.

Diyarbakır’da Mezopotamya Ajansı muhabiri Selman Güzelyüz ile Jinnews muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren gözaltına alındı. Üç şüphelinin evlerine yapılan aramalarda birçok kitaba el konuldu. Derya Ren’in başka bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Avukatları operasyonu gerekçesinin öğrenmek ve müvekkilleriyle görüşmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

İstanbul’daki operasyonda ise, Mezopotamya Ajansı Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever evinden gözaltına alınarak, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ankara’da ise hem Mezopotamya Ajansı’nın bürosuna hem de çalışanların evlerine baskın yapıldı. Muhabirler Zemo Ağgöz ve Berivan Altan gözaltına alınırken, aramaların sürdüğü belirtildi. Büro ve evlerde bulunan bilgisayarlara da el konuldu.

Van’daki operasyonda Mezopotamya Ajansı muhabiri Hakan Yalçın, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yapılan ise Öznur Değer gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında Şanlıurfa’da da operasyon yapıldı. Şanlıurfa’da da Emrullah Acar ile Ceylan Şahinli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda tüm bilgisayar, kamera ve fotoğraf makinalarına el konuldu.

Kürt medyasına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 8 Haziran’da gözaltına alınan 20 gazeteciden 16’sı tutuklanmıştı.

VOA tarafından geçilen Kürt Basınına 6 İlde Operasyon haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kürt Basınına 6 İlde Operasyon haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kürt Basınına 6 İlde Operasyon haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.