“Kurguya İnandırmak İçin Cezaevinde Tutuluyorum”

“Kurguya İnandırmak İçin Cezaevinde Tutuluyorum”

ABONE OL
11:17 - 31/10/2022 11:17
“Kurguya İnandırmak İçin Cezaevinde Tutuluyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Silivri Cezaevi’nde 5 yıldır tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala, “bir kurgu oluşturarak ve hiçbir delil olmadan 5 yıldır cezaevinde tutulduğunu” söyledi.

Kavala, Halk TV’nin sorularına verdiği yazılı yanıtlarda, “Açık Toplum Vakfı ile ilişkili olduğum, protestolarla katıldığım, AVM projesine açıkça karşı çıktığım için, muhtemelen iktidarı rahatsız eden başka faaliyetlerimin de göz önüne alınması sonucu, Soros’la protestocular arasındaki ilişki benim üzerimden kuruldu. Gezi parkına giderken yanımda poğaça götürmüş olmam, protestolara maddi kaynak sağlamış olduğumun somut delili olarak iddianamede yer aldı. Sanırım bu mantık dışı kurguya inandırıcılık kazandırmak için benim cezaevinden çıkmamam gerekli görülüyor” ifadelerini kullandı.

“İlk annemi göreceğim, sonra Gezi parkına gideceğim”

Seçimden önce serbest bırakılacağını tahmin etmediğini dile getiren Kavala, serbest kaldığında ilk yapacağı şeyin annesi görmek olacağını söyledi. Kavala, “Gezi parkı annemin evine çok yakın. Sonra oraya gidip ağaçları seyrederim herhalde” dedi.

“İktidar seçimi kazanırsa cezaevinde kalışım uzayabilir”

CHP’nin iktidara gelmesi durumunda nelerin değişebileceğinin sorulması üzerine de Kavala, şunları dile getirdi:

“Ülkemizde hukuk devletinin tesis edilmesi konusunda kararlı bir siyasi irade iktidara geldiğinde, yargıdaki iklimin hemen değişeceğine, sadece benim değil, cezaevinde hukuksuz olarak bulunan binlerce yurttaşımızın özgürlüklerine kavuşmalarının önünün açılacağına inanıyorum. İktidar bloğu seçimleri kazanırsa ve Yargıtay üzerinde ağır bir baskı oluşturulursa cezaevinde kalışım uzayabilir. Ancak hayatımın sonuna kadar burada kalacağımı sanmıyorum, aydınlık günleri göreceğimi tahmin ediyorum.”

“Sansür yasasıyla yeni bir eşik atlandı”

Osman Kavala’ya “sansür yasası” olarak eleştirilen dezenformasyon yasasına ilişkin görüşleri de soruldu.

Kavala, “Yeni sansür yasası 80’li yıllardan bu yana gördüğüm, keyfi biçimde uygulanmaya en müsait, bu nedenle de ifade özgürlüğünü ve haber alma hakkına, yani temel hak ve özgürlüklere yönelik en ciddi tehditi barındıran yasal düzenleme. Son dönem RTÜK uygulamalarıyla birlikte değerlendirilince yeni bir eşiğin atlanmış olduğu anlaşılıyor. Bunlara karşılık, muhalefet partilerinin temel demokrasi ilkelerini hayata geçirmek, hukuk devletini tesis etmek için birlikte çalışıyor olmaları bana büyük moral veriyor” diye konuştu.

18 Ekim 2017’de gözaltına alınan 65 yaşındaki Osman Kavala, 1 Kasım 2017’de Gezi olaylarını finanse etme suçlamasıyla tutuklanmıştı.

VOA tarafından geçilen “Kurguya İnandırmak İçin Cezaevinde Tutuluyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kurguya İnandırmak İçin Cezaevinde Tutuluyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kurguya İnandırmak İçin Cezaevinde Tutuluyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.