KUMARBAZ

ABONE OL
11:43 - 23/10/2020 11:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kumarbazın biri önüne gelenden borç para alır, parayı kumara basar, hiç kimsenin parasını geri ödemezmiş.

Gel zaman git zaman, para alabileceği hiç kimse kalmamış, uçan kuşa borçlanmış, çareler ararken aklına camii gelmiş.

Nasıl olsa her cuma iyi para toplanıyor, bu hafta oradaki toplanan paranın bir kısmını yürütürsem kimsenin umuru bile duymaz deyip yardım kutusunu bulup, Allah’ım günah yazma bu sefer kesin kazanırsam bu parayı getirip tekrar yerine koyacağım deyip, içinden biraz parayı alıp doğru kumara koşmuş.

Bu olay bir; iki, üç derken camii imamının dikkatini çekmiş, yahu her cuma bir sürü para toplanıyor, fakat sandıktaki para hep aynı, kesin biri çalıyor deyip, sandığı takibe almış. Kumarbaz cumadan sonra içeri girmiş, Allah`a yalvarıp Allah`ım günah yazma kazanırsam bu paraları yerine tekrar koyacağım deyip, sandığa el uzattığında, hoca gizlendiği yerden seslenmiş, ellini millettin parasından geri çek, kumarbaz biraz irkilmiş fakat söylenmeye devam etmiş, Allah’ım kazanırsam bu parayı misliyle yerine koyup bir tane daha camii yaptıracağım demiş.

Hoca tekrar kalın bir tonla seslenmiş, bu camiyi zor dolduruyoruz, millettin parasından ellini geri çek deyince kumarbaz camii hocasına yakalandığını anlamış fakat işi pişkinliğe verip hiç oralı olmayıp, Hoca Efendi; Hoca Efendi sen aradan çekil bakalım, ben Allah’la konuşuyorum demiş.

Bu hafta bilindiği gibi merkez bankası başkanı görevden alındı, sebep paşanın dediğini yapmıyormuş. Gıda enflasyonu %25 olmuş,453 milyar dış borç, acil ödenmesi gereken 180 milyar $ 2015 yılında 370-400€ arası emeklilik alanlar şimdiki kur ile 270-290€ alır olmuş, hükümet gözü turizmcilerin cirosuna dikmiş, para kazansın; kazanmasın, turizmi tanıtma adı altında %1 vergi toplayıp 150 milyon $ vergi toplamayı düşünüyor. Bu kanun teklifi bu hafta görüşülüp yasalaşırsa” hiçbir kurum denetleyemeyecek.

Bunca yıldır alınan vergiler, özeleştirilen kurumlar; sahi paralar nerde?

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.