***  Kulüp yöneticileri sorunları konuştu

*** Kulüp yöneticileri sorunları konuştu

ABONE OL
23:57 - 15/06/2019 23:57
***  Kulüp yöneticileri sorunları konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kulüp yöneticileri sorunları konuştu


Zaman Gazetesi Berlin Temsilciliği’nin, Berlin’deki Türk futbol kulüpleriyle yaptığı panelde sorunları masaya yatıran kulüp yöneticileri alt yapıya önem verilmesi, kulüplerin birleşerek kulüp sayısının aza indirilmesi, seyirci potansiyelinin artırılması ve Berlin Futbol Federasyonu ile daha yakın çalışılması gerektiği görüşünde birleştiler

Türk kulüp başkan ve yöneticilerinin hazır bulunduğu panele Türkiyemspor Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Başkan, Berlin Ankaraspor Antrenörü Bülent Gündoğdu, Berlin Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu Mehmet Matur, Hertha Berlin futbolcusu Bilal Çubukçu ve Hilalspor Menajeri Hatem Ceylan konuşmacı olarak katıldı.

"Eskiden Türk kulüpleri azdı…"

bulenta.jpgModerasyonunu Zaman Gazetesi Berlin Müdür Süleyman Bağ’ın yaptığı panelde Berlin’deki Türk kökenli kulüplerin çokluğundan ve bu kulüplerin organize bozukluğundan yakınan BAK Ankaraspor’un antrenörü Bülent Gündoğdu, “Eskiden Türk kulüplerinin az olduğu yıllarda Türk futbolcuları Alman takımlarında sağlıklı ve iyi yetişiyordu. Ne zaman ki Türk kulüp sayısı fazlalaştı oyuncular çok küçük yaşta Türk kulüplerine yöneldi. Organize bozukluğu olan ve genç takımların çok iyi çalışma imkanları sunamayan Türk kulüpleri maalesef Türk gençlerin iyi yetişmemesine de neden oldu.” dedi. Öte yandan Alman takımlarının da Türk gençleri arasından en iyilerini tutuklarına ve başarılı olamayan diğer Türk gençlerinin de Türk kulüplerine geldiğine işaret eden Gündoğdu, “30 yıl içinde Alman takımlarından, Türk kulüplerine büyük göçün olması oyuncularımızın olumsuz yetişmesini beraberinde getirdi. Alt yapısı iyi olan Türk takımı sayısı yok denecek kadar az. Alt yapı bozukluğu Türk futbolcuların önünü kapatıyor.” şeklinde konuştu.

"Alt yapısı güçsüz kulüp tutunamaz…"

Berlin Oberliga’da lig ikincisi olarak zirve mücadelesi veren Türkiyemspor Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Başkan ise altyapısı güçlü olmayan bir takımın başarıyı yakalamasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Türkiyemspor olarak alt yapıya çok önem veriyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl bir Regionalliga’ya çıkarsak amatör liginden profesyonel lige adım atmış olacağız. Bunun şartları var. Alman Futbol Dederasyonu (DFB) profesyonel lige çıkacak takıma lisans vermesi gerekiyor. Biz DFB’den altyapımız ve finansmanlığımızın profesyonel lige hazır olduğu yönünde olumlu cevap aldık.” diye konuştu.
Berlin Landesliga’da orta sıralarda bulunan Hilalspor Menajeri Hatem Ceylan da, kulüplerin çokluğunda, giderek artan işsizlikten dolayı üye ve seyirci sayısının azlığından, buna bağlı olarakta kulüplerin ekonomik sıkıntılar içine düştüğünü belrtip, „ Sağlam alt yapıyı oluşturabilmek için iyi bir antrenöre ihtiyaç var. Bu da ancak maddi olanaklarla mümkün. Çok Türk futbol kulübü var. Seyrici bölünüyor. Üye sayısı düşük. İnsanlar işsiz ve işsizlik yardımı ile geçiniyor. Bütün bunlar kulüplerin çalışmalarını olumsuz etkiliyor.“ dedi.


matura.jpg"Kulüpler federasyon çalışmalarına ilgisiz…"

Berlin Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu Mehmet Matur da, yaptığı konuşmada Berlin Futbol Federasyonu’nun göçmenlere yönelik çalışmalarını anlatarak, kulüplerin bu çalışmalara az ilgi gösterdiğinden yakındı. Federasyon olarak Berlin’de, tüm Almanya’ya örnek teşkil eden çalışmalar yürüttüklerini ileri süren Matur, göçmen kökenli oyunculara ayrım yapılmaması ve uyum için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

 


bilala.jpg"Başarının formulü çok çalışmak…"

Hertha Berlin’in alt yapısında futbol oynayan ve bu sezon takımıyla bir yıllık profesyonel sözleşme imzalayan genç futbolcu Bilal Çubukçu da, başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğini belirterek, “Futbola çok küçük yaşlarda babamın desteğiyle başladım.Başarılı olmanın yolu düzenli, disiplinli ve çok çalışmaktan geçiyor. Ayrıca Hertha ile bu sene sözleşmem sona eriyor. Teklifler doğrultusunda başka kulüplere de gidebilirim.” dedi. M. Sefa Doğanay-ha-ber.com-berlin

zamanz.jpg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.