Kültür-Sanat-Tarih  “Her Şey Dahil Türkiye Hariç”

Kültür-Sanat-Tarih “Her Şey Dahil Türkiye Hariç”

ABONE OL
00:42 - 30/06/2022 00:42
Kültür-Sanat-Tarih  “Her Şey Dahil Türkiye Hariç”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yazar Serdar Çelenk’in ‘Her şey dahil Türkiye Hariç’ kitabının geliri turizm ve gastronomi öğrencilerine burs olacak.

Yazar Serdar Çelenk‘in ‘Her şey dahil Türkiye Hariç’ kitabı geçtiğimiz haftalarda yayımlandı. Serdar Çelenk Kitabın söyleşisi ve imza gününde Berlin TDU’nun konferans salonunda gerçekleşti. Moderatörlüğü Türk-Alman İşverenler Birliği başkanı Remzi Kaplan yaptı.

Kitabın arka kapağında ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, E. Samos-Karlovasi Belediye Başkanı Panayiotis Limperis, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Haluk Özsevim, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Av. Ulvi Puğ, Turist Rehberleri Birliği Başkanı Hakan Eğinlioğlu ve Viyana Avusturya Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Çınar Sözer’in kitapla ilgili yorumları yer alıyor.

Kitap tanıtımı ve söyleşide bir çok akademiker dinleyiceler arasında bulundu. Ayrıca Serdar Çelenk kitaplarını imzalayarak dinyecilerine kısa sohbetlerle verdi.

Kitabın arka kapak yazıları arasında birçok tanınmış insan  ise şu şekilde:

Tunç Soyer (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı) 

Serdar Çelenk, planladığı turlarla İzmir turizmine katkı sunan deneyimli bir rehber.

Deneyimlerini paylaştığı bu metinler İzmir’e ve İzmir turizmine sunduğu katkının bir göstergesi.

Firuz Bağlıkaya (TÜRSAB Başkanı)

“Yarım asra yakın süredir turizme hizmet veren Serdar Çelenk’in “Her şey dahil Türkiye hariç” kitabı, turizmin güzelliklerini paylaşan sorunlarını kendisine dert edinen, sektörün yaşadığı sıkıntılara kendi penceresinden çözümler bulmaya çalışan üretken bir insanın bakışını yansıtıyor. Turizme ve turizm algısına eleştirel bir gözle yaklaşan Çelenk’in bu kitabı, okuyanı da turizm üzerine düşünmeye yönlendiriyor. Zihnine, emeğine, kalemine sağlık…”

Haluk Özsevim (TUYED – Turizm Yazarları ve Gazetecileri Der. Başkanı)

Değerli üyemiz Serdar Çelenk’in kaleme aldığı ve farklı konu başlıklarıyla turizmde gündem yaratan yazılarından oluşan bu eserin tüm turizm paydaşları tarafından dikkatle okunması gereken öğretici, düşündürücü ve eleştirel yazılar olduğunu düşünmekteyim. Turizmci genç nesillere örnek olması dileğiyle.

Dilek Gappi (İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)

Yılların profesyonel rehberi, bir turizm elçisi, tanığı, uyaranı, yol göstereni Serdar Çelenk’i turizm gönüldaşlığı ve başarılı yazıları nedeniyle kutluyor, nice kitaplarla turizm meşalesini hep elinde tutmasını diliyorum.

Mesut Ergin (Ayvalık Belediye Başkanı)

Ege Turizmi ve gastronomisi konusunda yapmış olduğu çalışmaların bölge turizmine önemli katkısı oluyor. Bir Ayvalık dostu olan Serdar Çelenk’in yaptığı çalışmaları önemsiyoruz.

Panayiotis Limperis (E. Samos-Karlovasi Belediye Başkanı) 

Adamızın tanıtım filmlerinin yanı sıra, düzenlediği rehberli turlar ile iki ülke halklarının yakınlaşmasına katkı sağlayan arkadaşımız Serdar Çelenk’i tebrik ederiz.

Av. Ulvi Puğ (İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı)

Hani, cevap soruda gizli derler ya, burada kitabın içeriği adında apaçık duruyor. Bilgi ve deneyimin harmanlandığı, hafif ateşte demlenmiş çok güzel bir kitap olmuş.

Hakan Eğinlioğlu (TUREB – Turist Rehberleri Birliği Başkanı) 

Meslek kuruluşlarımızda da yöneticilik yapan, çalışkan, deneyimli, birikimli bir meslektaşımdır. Özellikle gastronomi alanındaki çalışmaları, bu alanın turizmin bir parçası olmasına katkı sunan başlıca kişilerden biri olması bakımından ayrıca çok değerlidir.

Dr. Çınar Sözer (Viyana Avusturya Lisesi Mezunlar Der. Başkanı)

Türk turizminin son savaşçılarından Serdar Çelenk’in kitabını okumanızı şiddetle öneririm.. Öneri ve çözümlerini seveceksiniz, eminim.

Serdar Çelenk Kimdir?

1955 yılında İzmir’e yerleşen İstanbullu bir ailenin çocuğu olarak burada dünyaya geldi. ilk ve ortaöğretimini İzmir’de İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi‘ne başladığı ekonomi eğitimini de yine İzmir’de tamamladı.

1974 yılında başladığı turizim yaşantısına 38 yıldır profesyonel turist rehberi olarak devam ediyor. Sosyal kulüp dernek ve dernekler de kurucu ve yönetici olarak çalıştı.

Kuşadası Skal kulübü üyeliğini  yanında, Kuşadası ve Bostanlı Lions kulüplerinde başkanlık ,bayraklı Simyra Lions kulübünde kurucu başkanlık görevi üstlendi. İzmir Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinden sonra Uluslararası Turizim Derneği Başkanı olarak turizm politikalarının oluşmasında katkıda bulunan bulunma çabası içindedir. Kurucu başkanı olduğu Ege gastronomi de Turizim Derneğinin Başkanlığını sürdürmektedir. (Kaynak: https://medyaberlin.com)

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.