*** Kültür Komisyonundan DİTİB’e ziyaret

*** Kültür Komisyonundan DİTİB’e ziyaret

ABONE OL
20:42 - 19/08/2009 20:42
*** Kültür Komisyonundan DİTİB’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kültür Komisyonundan DİTİB’e ziyaret


Bakanlıklar Arası Ortak Kültür Komisyonu üyeleri, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezini ziyaret etti

Berlin Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan’dan DİTİB’in çalışmalarıyla ilgili bilgi alan komisyon üyeleri, daha sonra Din ve Toplum Araştırmaları Merkezi, Köln ve Düsseldorf bölgesindeki bazı camileri gezerek incelemelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurtdışında görevlendirilecek personelin belirlenmesi amacıyla, "Mesleki Ehliyet Mülakatları" çerçevesinde Almanya’da bulunan Bakanlıklar Arası Ortak Kültür Komisyonu, Almanya’daki incelemelerini tamamlayarak Ankara’ya dönecek.

Heyet, ayrıca yurt dışında görev almak için müracaat eden din görevlilerinin DİTİB Genel Merkezinde yapılan mülakatına katıldı.

Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Ali Davutoğlu başkanlığındaki heyette, Maliye Bakanlığı Daire Başkanı Şinası Yurdakul, Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Yrd. V. Yusuf Ziya Yediyıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri M. Kemal Özden, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Prof. Dr. Ali Dere ve aynı dairenin Yurtdışında Yaşayan Türkler Şube Müdürü İzzet Tosun bulunuyor.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.