KULAKLARIMA İNAMADIM

ABONE OL
20:52 - 24/12/2020 20:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kılıçdaroğlu 22 Aralık 2020 günü partisinin grup toplantısında konuşurken söylediklerini işitince kulaklarıma inanamadım önce. Sonra söylediklerini bir de internetten dinledim. Yazılı basına baktım. İşittiklerim doğruymuş ne yazık ki…

“Sen asıl vergiyi, alınması gereken yerlerden vergi alacaksın. Uyuşturucu ticareti yapan adamdan da vergi alacaksın. Organ ticareti yapan adamdan da vergi alacaksın. Kara parayı aklamayacaksın. Kara paraya izin vermeyeceksin. Kara parayla devleti dolandıranlardan da vergi alacaksın.” diye konuştu Kılıçdaroğlu. Bu sözlere bakınca Kılıçdaroğlu ya ne konuştuğunu bilmiyor ya da devlet dediğimiz aygıtın nasıl çalıştığından haberi yok, diye düşünmekte insan. Ayrıca bu alıntıdaki tümce bozuklukları, dil devrimini yapmış bir partinin genel başkanına yakışmadığını da söylemeliyim.

Kemal Bey, uyuşturucunun ve organ ticaretinin vergi levhası olan dükkânlarda yapıldığını sanmakta. Hayranı olduğu AB ülkelerinden Hollanda’da uyuşturucudan vergi alınmakta. Hollanda’da olduğu gibi uyuşturucunun serbestçe içilmesini mi dile getirdi çaktırmadan? Bu aralar çok fazla AB ve ABD masalı dinlediğinden bilinçaltı, bu masallarla kirlenip doldu sanırım. En tehlikelisi de Kılıçdaroğlu, ülkemizi uyuşturucu ve organ ticaretinin açıkça yapıldığı bir ülke olarak mı herkese göstermek istiyor. Türkiye’yi kara para cenneti olarak gösterme amacı mıdır bu? Böylece ülkemizi “haydut devlet” mi ilan ettirecek?

Uyuşturucu ve organ ticareti yapanlardan vergi alınmasını önermek, bu yasadışılıkları meşrulaştırma amacı taşımaz mı?

Kemal Bey, eliniz değmişken bir hesap uzmanı(!) olarak uyuşturucu ve organ türüne göre ne kadar vergi alınacağını da söyleseydiniz bari. Örneğin; dalak, ciğer, mide, beyin, göz, kulak, kol, bacak, parmak, dilden ne kadar vergi alınsın. Açıklayın ki adaletsizlik olmasın. Siz adaleti(!) çok seversiniz de…

Devlet, her şeyi hukuk içinde yapar. Hukukun egemen olduğu bir ülkede kara para da uyuşturucu ve organ ticareti de olmaz. Olursa da bunun adı kaçakçılıktır. Dünyada, kaçakçıların vergi verdiği bir ülke var mı?

Kılıçdaroğlu yaşadığı ülkenin de yönettiği partinin de farkında değil. AKP’ye muhalefet etmeyi, devlete ve ulusa muhalefet etmek olarak anlamakta.

CHP’nin kökeni Müdafaa-i Hukuk’tur. Savaş koşullarında bile her şeyi, hukuka uygun yapan bir kökü var CHP’nin. Eee, sen kalkar “1930’ların CHP’si değiliz.” dersen Atatürk’ü de İnönü’yü de bir yana atarsın. Köklerinden koparsın. Köklerinden kopunca da savrulursun rüzgâra göre.

CHP’nin Atatürkçü, yurtsever tabanı ağzından çıkanın ne anlama geldiğini bilmeyen genel başkanı daha ne kadar sırtında taşıyacak? İnatla böylesi bir genel başkanı sırtında taşmanın ülkeye de CHP’ye de verdiği zararlar görülmüyor mu?

Türkiye gibi köklü bir geçmişi olan bir ülkede, uyuşturucu ve organ ticaretinden vergi almayı öneren birinin iktidar olma olasılığı var mıdır? Türkiye gerçeklerinden uzak birinin yıllardır ana muhalefet partisinin başında olması inanılmaz bir şey.

Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan CHP kimlerin elinde, nereye?

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.