KÜFELİK OLMAK

ABONE OL
22:39 - 04/11/2020 22:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çok eski dönemlerde akşamcılar iki tek atalım diye meyhaneye gider, bir; iki, üç derken aralarında sızacak derece alkol tüketen olurmuş, nara atan mı dersin, sağa sola sataşan mı dersin yani kepazeliğin beşi bir para.

Sahneye gelen sanatçıya eşlik etmeye çalışan karga sesli beyzadeler, hele hele cebinde birazda parası fazlaysa Dünyaları ben yaratım zannedermiş. Herkesi kendi kölesiymiş gibi görüp, kendinden daha güçlü birini gördü mü, Anadolu tabiriyle Pisik gibi sinen tipler. Müziğin ahengini bozanlar için duvara kocaman hariçten gazel okumak yasaktır yazılırmış.

Buna rağmen düzeni bozan mutlaka birileri çıkar, biraz gariban bir tipse dayağı yer yerine oturur, ya da kapı dışarı edilirmiş. Parası olan, parmağında tek yüzüğü gösterenlere, zenginlere dokunmak ne mümkün.

Arabaların daha yeni yeni Türkiye’ye girdiği dönemlerde meyhane çıkışında faytoncular sıra bekler, dayağı yiyip kapı dışarı atılanlar yürüyecek hali olmayanlar da cebindeki üç beş kuruşu hamallara verir, hamallar sarhoşu küfenin içine kor, gideceği yere küfe içinde götürürmüş. İşte onun için lafını bilmeyen, dozajı fazla kaçıran, atan; tutan, sağa; sola sataşan, bağıraraktan konuşan çok biliyorum ayaklarına yatanlara hala tam KÜFELİK adam derler.

Küfelik diye tabir etiğimiz kişileri en çok siyaset çevresinde görürüz.  Mesela iç siyaset için elindeki imkanları kullanıp ahkam kesenler, yani hariçten gazel okuyanlar, ekmekle pastayı hatta Piskevüt yiyenler, bu fakirde bu can oldukça deyip başlayan, ey Amerika diyenler, bizi kıskananlar ölüm fıtratında varmış.

Bunların burada  öleceği akılarına gelir miydi diyen siyasiler, neden imar affı çıkarıyorsunuz,21 yılda ne biçim inşatlar yaptık bizi neden kıskanıyorsunuz siz daha bir havaalanını dokuzuncu senede yeni bitirdiniz ey Almanya diyenler, dış ülkelere uçak dolusu maske yollayıp, Halkına iban numarası gösterenler, bir seferle bir şey olmaz diyenler, inançları kullanarak halklara enayi çeşit kötülük edenler, kendi halkını koruyamayıp, dış ülkelere Demokrasi götürenler, Deprem vergilerini hiç edenler, Pandamiyi bahane ederekten, gıdaların üzerine en az %20-30 zam yapanlar, sıkıştılar mı hepimiz aynı gemideyiz diyenler, doğru hepimiz aynı gemideyiz yalınız ,siz hala Avam Kamarasında oturuyorsunuz, biz kürek bölümündeyiz.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.