Kubicki’nin Erdoğan’a Hakeretine Tepkiler

Kubicki’nin Erdoğan’a Hakeretine Tepkiler

ABONE OL
00:18 - 28/09/2022 00:18
Kubicki’nin Erdoğan’a Hakeretine Tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Federal Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve liberal parti FDP’li milletvekili Wolfgang Kubicki’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “lağım faresi” olarak tanımlamasına tepkiler artarak devam ediyor. Söz konusu siyasetçinin hakaret içeren ifadeleri nedeniyle Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı açıklandı. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Almanya’nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin, Aşağı Saksonya Eyaleti seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada, Sayın Cumhurbaşkanı’mız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz” denildi.

Bilgiç, Kubicki’nin ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Adı geçenin Parlamento Başkan Yardımcılığı konumuna yakışmadığı gibi siyasi ahlak ve sorumluluktan da tamamen yoksundur. Bu yakışıksız ifadeler esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir vermekte ve bayağılığını gözler önüne sermektedir. Bu konudaki güçlü tepkimiz, bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir” açıklamasında bulundu.

Almanya’daki Türk derneklerinin en büyük çatı örgütlerinden Almanya Türk Toplumu Eş Genel Başkanı Gökay Sofuoğlu da, Wolfgang Kubicki’nin Erdoğan için kullandığı sözleri “kabul edilemez” diye eleştirdi. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Sofuoğlu, “Siyasetçilerin bu tür söylemleri hem demokrasiye hem de birlikte yaşam kültürüne zarar veriyor. Her şeyden önce diplomasi dilinden uzaklaşmamak gerekir. Sokak ağzıyla konuşan siyasetçiler topluma yarardan çok zarar veriyor” dedi.

Kubicki ne demişti?

Hükümetin küçük ortağı FDP’nin Genel Başkan Yardımcısı da olan Kubicki, partisinin Aşağı Saksonya Eyaleti’nde bulunan Hildesheim kentinde düzenlenen bir seçim etkinliğinde kendi partisinin de üyesi olduğu koalisyonun göçmen politikalarını eleştirdiği bir konuşmada, Başbakan Olaf Scholz’un yeni bir sığınmacı akınına karşı çıkmasını isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilinçli bir şekilde yeni bir göç akınına yol açabileceğini iddia ederek, “lağım faresi” ifadesini kullandı. Konuşmasında, “Erdoğan 2015’te Avrupa Birliği’ne giren mülteci sayısını azaltmayı kabul etmesiyle Türkiye için iyi bir anlaşma yaptı. Türkiye’den gelen mülteci dalgasının yeniden arttığını belirtmeliyiz ki bu Alman dış ve iç politikası için bir meydan okumadır” derken, bugün yaptığı bir açıklamada, konuşmasındaki “lağım faresi” tanımlamasını savunmayı sürdürerek, “Evet, Erdoğan’ı lağım faresi olarak niteledim. Lağım faresi küçük, sevimli, ama aynı zamanda akıllı ve kurnaz bir varlıktır” diyerek hakeretine yeni bir boyut getirdi.

Liberal FDP’li siyasetçi daha önce de başka politikacılara hakeret etti

70 yaşındaki siyasetçi daha önce Alman siyasetinde yer alan politikacılara da hakaret eden açıklamalar yapmıştı. SPD’li Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a “zeka özürlü” diyerek hakaret eden Kubicki, Alman Doktorlar Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery’i de sert Corona önlemlerini savunduğu için “Sağlık sistemin Saddam Hüseyin’i” olarak isimlendirmişti.

Kubicki, çevreci hareketin tanınan isimlerinden Greta Thumberg’in ise “sokakta oynayan sümüklü çocukların bile seviyesinde olmadığını” ifade eden bir açıklama yapmıştı. Kubicki, bir röportajda alkol sorunu olduğunu kabul ederek, ilk içkisini sabah saat 10’da içtiğini söylemişti. FDP’li siyasetçinin bazı televizyon tartışma programlarına sarhoş şekilde katıldığı ve program sunucularının durumu idare etmesi sonucunda yayının sonunu getirebildiği biliniyor.

VOA tarafından geçilen Kubicki’nin Erdoğan’a Hakeretine Tepkiler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kubicki’nin Erdoğan’a Hakeretine Tepkiler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kubicki’nin Erdoğan’a Hakeretine Tepkiler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.