*** Kriz 53 milyon insanı yoksul bırakacak

*** Kriz 53 milyon insanı yoksul bırakacak

ABONE OL
13:35 - 14/02/2009 13:35
*** Kriz 53 milyon insanı yoksul bırakacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kriz 53 milyon insanı yoksul bırakacak

Dünya Bankası, küresel ekonomik kriz yüzünden gelişmekte olan ülkelerde 53 milyon kadar insanın yoksul kalacağı uyarısında bulundu

Dünya Bankası’nın raporuna göre, ekonomik kötüleşme, gelişmekte olan ülkelerde yoksulluğu azaltma konusunda sağlanan kazanımların birçoğunu geri alacak.

Dünyada gelişmekte olan 107 ülkenin yüzde 40’ının küresel ekonomik krize ”ziyadesiyle maruz kaldığı” tahmininde bulunan Dünya Bankası, zengin ülkelere gelişmekte olan ülkelere yardım için kurtarma paketlerinin yüzde 0,7’sini ayırmaları çağrısında bulundu.

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, yaptığı açıklamada, ”Küresel kriz, birçok gelişmekte olan ülkede savunmasız insanları korumayı amaçlayan önlemler alınmazsa insani krize dönüşme tehdidi taşıyor. Dünyanın birçok yerinde banka kurtarmalara ve teşvik paketlerine odaklanılırken, yoksul insanların ekonomileri kötüleşirse buna daha fazla maruz kalacaklarını unutmamalıyız” dedi.
Dünya Bankası, birçoğu Sahra altı Afrika’sı olmak üzere krizden en fazla etkilenen gelişmekte olan ülkelerin dörtte üçünün, krizin etkilerini azaltmak için gerekli fonları artıramayacağını belirtti.
Zoellick, ”Afrika’daki yoksul insanlar, Amerika’da başlayan krizin bedelini ödememeli” diye konuştu.(A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.