Kreuzberg Çiçek Pasajı tarih oldu

Kreuzberg Çiçek Pasajı tarih oldu

ABONE OL
09:53 - 30/08/2007 09:53
Kreuzberg Çiçek Pasajı tarih oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk motifleriyle bezeli pasajda sunulan içecekler, mezeler ve canlı müzikle İstanbul havasını yakalamaya çalışan pasajın sahibi Tekin Kılıç kira kontratı yapılırken ilerde fiyatın düşürülebileceği doğrultusunda konuşan mülk sahibinin yeni kira yasası uyarınca mahkemelik dahi olmadan kendilerini kapı önüne koyduklarını söyleyip isyan etti. Tekin Kılıç ha-ber.com’a şunları söyledi:

PASAJA SAHİP ÇIKALIM!

“Buraya çok masraf yaptım. Kreuzberg Çiçek Pasajı Berlinli Türkler ve Almanlar’ın buluşma yerine dönüşmüştü günde 500 hafta sonları ise günde 1200’e yakın insan geliyordu. Belediye bana bir kaç ay daha zaman verseydi kirayı öder burayı kapattırmazdım. Belediye de önce yardımcı oluruz demişti ama olmadı. Türk kökenli milletvekilerimizin de bu konuda hiç faydası olmadı. Burası Türkiye kültürünü temsil ediyor, bize sahip çıkmaları lazımdı. Bize Kültür Ataşeliği’nin de sahip çıkması lazım. Burası Türkler’in Kreuzberg’deki kalesiydi. İlçedeki kiralar cep yakıyor ve kaleleri birer birer büyük tröstlere teslim ediyoruz örneğin yakınlarımızda bir „McDonald“ açılıyor. Çiçek Pasajı’nı kurtarabilmemiz 80 bin Euro lazım. Ben de TDU üyesiyim ve şu ana kadar da birlikten her hangi bir yardım talep etmedim ancak bir işadamı arkadaşımız destek olursa burayı kurtarabiliriz hatta daha da güzelleştirebiliriz. Çiçek Pasajı’na sahip çıkalım“

KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR DA DURDU 

Pasajda yapılan kültürel etkinlikleri başlatan Çetin Arı ise Kültürümüzü burda tekrar canlandırmak istedik, Türkler ve ilçede yaşayan diğer uluslardan sanaçılar etkinliklere katılmaya başlamışlardı. Türk kültürünü Kreuzberg’den dünyaya tanıtmaya çalışıyorduk pasajın kapatılması çalışmalarımıza da darbe vurdu.“ diye konuştu. Kreuzberg’deki kira artışları sadece işyerlerini değil tüm Kreuzberg sakinlerini tehdit ediyor. Fatma Sönmez adında bir Kreuzbergli de bir süre önce Çiçek Pasajı’nın da bulunduğu Kotbusser Damm’da kira artışlarını protesto etmiş ilçe sakinlerinden imza toplamıştı. (Bkz. ha-ber.com "Kreuzbergli kiracıların isyanı")

Şenol Çörekçi – ha-ber.com – Berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.