Korona test skandalı, Markus Söder’e Puan kaybettirdi

Korona test skandalı, Markus Söder’e Puan kaybettirdi

ABONE OL
23:30 - 21/08/2020 23:30
Korona test skandalı, Markus Söder’e Puan kaybettirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Bavyera Başbakanı Söder, buna rağmen, Almanya Başbakan adayı olarak, ilk sırasında gösteriliyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, Almanya’nın Bavyera eyaletinde, korona testinde yaşanan skandalın ardından Başbakan Adayı Markus Söder’in oylarında düşüş kaydedildi. Buna rağmen Markus Söder Başbakanlık adayı olarak, ilk sırada ki, yerini koruyor.

Focus dergisinin haberine göre, İNSA Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Birlik, Şansölye adayı olarak işlem gören Söder`in 300 olması gereken puanı, 149’a düştü. Bu bir önceki haftaya göre eksi puan oldu.

22 Alman politikacı listesinin başında Şansölye Merkel ( eksi üç ile 149 Puan ) ile Markus Söder ile berabere kaldı. Üçüncülük, 127 puan ile Federal Sağlık bakanı Jens Spahn ‘nın oldu.

SPD’nin şansölye adayı Olaf Scholz ,124 puan aldı.

NE OLMUŞTU

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde, otobanlarda kurulu test istasyonlarında 44 bin test yapıldı. 900 test pozitif çıktı. Ama test sonuçları taraflara bildirilmedi. Koronavirüs taşıyanlar etrafta habersizce dolaşıyor.

Eyalet Sağlık Bakanı Melanie Huml, test sonuçlarının bildiriminde büyük sorunlar yaşandığını kabul etti. Sağlık Bakanı Huml, testi pozitif çıkan 900 kişiye test sonucunun halen iletilemediğini belirtti.

Muhalefet, eyalet Başbakanı Markus Söder’i topa tuttu ve kriz yönetme yeteneğini tartışmaya açtı. Söder, Kuzey Denizi gezisini iptal etti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.