Korona Pandemi sürecinde HTBB`nin ilk üye toplantısı

Korona Pandemi sürecinde HTBB`nin ilk üye toplantısı

ABONE OL
12:37 - 22/06/2020 12:37
Korona Pandemi sürecinde HTBB`nin ilk üye toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde dernek çalışmalarına ara veren HTBB yönetim kurulu,  yaklaşık 3, 5  aylık  bir zaman aşamasından sonra,  ilk kez dernek üyeleriyle bir kahvaltıda bir araya gelerek,  önlerine koydukları çalışma programıyla ilgili üyeleri bilgilendirdiler.

9 Şubat 2020’de iş başına gelen Emin Sağlık başkanlığındaki HTBB yönetimi, iki yılı kapsıyan zengin bir çalışma program taslağını, üyelerin görüş ve onayına sundu. Kahvaltı öncesi sağlık kurumuna başvurularak toplantı için  yazılı izin alınarak, sosyal mesafe kuralı ve hijyen kuralları dikkate alınarak, 22 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen  kahvaltılı toplantının ev sahipliğini,  Türkses gazetesi adına yeni başkan Emin Sağlık üstlendi.

Barmbeker Markt 41,  22081 Hamburg adresinde bulunan  Rüya Veranstaltungssaal‘de denetleme kurulu üyesi işletmeci  Rıza Atamtürk‘ün eksiksiz zengin bir kahvaltı menüsünü üyelere  ikram etmesiyle gerçekleşen üye toplantısının açılış ve selamlama konuşmasını dernek başkanı Emin Sağlık yaptı.  Selamlama konuşmasında, üyelere toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür eden başkan Sağlık, ” gönül isterdi ki, normal şartlarda sizlerin karşısına,  daha iyi bir hazırlık ve organizeyle çıkalım. Malum yaşanan pandemi süreci, çalışmalarımızın zorunlu olarak sekteye uğramasına neden oldu. Ümit ediyorum ki, salgın dönemini bir an önce  aşar ve önümüzdeki süreçte daha güzel çalışmalara imza atarız” dedi.

Derneğin aynı zamanda kurucu kurucu üyeleri arasında yer alan, 29 yıldır aralıksız Türkses gazetesini çıkartan ve 6’ncı dönem HTBB’nin yeni başkanı seçilerek göreve başlayan Emin Sağlık’ın açılış konuşmasından sonra,  derneğin saymanlık görevini yürüten ve üçüncü kez baba olma sevincini yaşıyan, Levent Danık’a dernek üyeleri tarafından topluca bir doğum hediyesini başkan Emin Sağlık tarafından  verildi.  Sürpriz hediye karşısında duygulanarak,  arkadaşlarına teşekkür eden Levent Danık, bir soru üzerine “Oğlum da büyüyünce benim gibi gazeteci olacak“ esprisini yaptı.

YOĞUN  GÜNDEM MADDELERİ TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ

Dernek saymanı Levent Danık’ın mali durum ile ilgili  kısa bir bilgilendirme yapmasının ardından,  yoğun olan gündem maddelerinin  görüşülmesine geçildi.  Derneğin başkan yardımcısı  Oya Pervin Pelit,   geçmiş dönem çalışmalarının  ayrıntılı bir değerlendirmesini yaptı.

Pelit konuşmasında, derneğin seçimlerden sonra  hazırlanan genel kurul protokolünün,  noter aracılığıyla dernekler masasına gönderilip, onayın gelme sürecinden, Hamburg TC. Başkonsolosu Yonca Sunel’e nezaket ziyaretine  kadar yapılan bir dizi çalışmaları sıraladıktan sonra, ” pandemi sürecinde yüz yüze gelemediğimiz için kararları yönetim kurulu olarak tele konferans yoluyla yaptığımız görüşmeler sonucu aldık” dedi.

Daha sonra sözü alan derneğin sekreteri Ali Akdemir, üyelere daha önceden gönderilen derneğin iki yıllık sürecini kapsayan program taslağını detaylı olarak sundu.  Ali   Akdemir, ”  Unutmayalım  kibizler ne kadar güzel, mükemmel  çalışma programları hazırlarsak hazırlayalım,  bunları hayata geçirecek  örgütlenme modelimiz yoksa, bu programların hepsi havada yada masanın kapalı çekmecelerinde kalır. 10 yılı aşkın süredir,  hepimizin ortak özveri ve fedakarlığı  ile bugünlere gelmiş olan, HTBB’ni  bir adım daha  ileriye götürerek, derneğimizi  insanların ve kurumların gözünde saygın, etkin ve yetkin bir konuma  getirmek tamamen bizlere düşmektedirdedi.

Akdemir konuşmasının devamında,  önümüzdeki 2 yıllık zaman dilimine yayılması planlanan bazı etkinlikleri açıkladı. Buna göre, “Milli ve Dini Bayramlar, STK ve firma ziyaretleri, Eyalet hükümeti ve kurumlarla bağlantı, Berlin Büyükelçiliği ve Parlamento ziyareti, Yerel Milletvekilleri ile panel, Vatandaş Soruyor Yetkililer Cevaplıyor adlı açık oturum, Medya Kuruluşları ile görüşmeler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ödüllü kutlama toplantıları, Çocuk Eğitimi, Basın Balosu, Türkiye gezileri ve Engellilerin sorunları” konularına ağırlık vereceklerini açıkladı.

Derneğin 2 yıllık yol haritasında yer alan, kasım ayının başlarında 6’ncisi yapılması düşünülen, Türkiye gezisi ile ilgili,  derneğin halkla ilişkiler sorumlusu Hurşit Köse söz alarak, yapmış olduğu ön görüşmeleri anlattı.

Önceki yıllarda İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya’ya geziler düzenlemiş olan HTBB’nin  toplantısında, 4 veya 11 Kasım’da Güneydoğu illerimizi kapsayan gezi projesi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi. Teklif edilen diğer yerler ise,  Kapadokya ve Kıbrıs’tı. Programa alınan Güneydoğu gezisinin en başta Urfa olmak üzere, Mardin, Gaziantep ve vakit olursa Diyarbakır’ı kapsayabileceği ifade edildi.

ESMA ARSLAN,  MEHMET ATAK VE KEMAL DOĞAN’IN ÖNERİLERİ

Dernegin eski başkanı Mehmet Atak tarafından gündeme getirilen, HTBB ve diğer Türk Derneklerinin üye olduğu çatı kuruluşu Hamburg Türk Toplumu “TGH” tarafından hazırlanan Almanca dergide,  Türk Basın Birliği’nden tek bir haberin yer almayışı konusu sorgulanırken, bunun zamanlama ihmalinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Esma Arslan’ın Hamburg’da oluşturulan  sosyal demokrat-yeşiller koalisyon hükümetinde,  göçmen kökenli hiç kimseye  bakanlık verilmemesine yönelik gerek HTBB adına, gerekse de, basındaki arkadaşların  kendi yayın organlarında bu duruma ilişkin, yeterince yer vermemelerine   yönelik eleştirileri HTBB üyeleri arasında enine boyuna tartışıldı. Tartışma sonunda, Meslek örgütlenmesi olan HTBB’nän  bu konuda açıklama yapmasının doğru ve etik olmıyacağı,  ama bireysel olarak basın da yer alan arkadaşların bu duruma yayın organlarında ele alarak eleştirilerini yapabilecekleri  düşüncesi ağırlıkla benimsendi.

Kemal Doğan tarafından gündeme getirilen tüzük değişikliği önerisi, üyeler tarafından kabul gördü. Bir sonraki kahvaltılı üye toplantısına kadar, düşünülen  tüzük değişikliğiyle  ilgili yapılması gereken çalışmalar,  oluşturulan tüzük komisyonunca ele alınması benimsendi.

Üye toplantisında oluşturulan  tüzük komisyonuna, Esma Arslan, Emin Sağlık, Kemal Doğan, Erdal Altuntaş ve Mehmet Atak seçildiler.

Seçilmiş olduğu  yönetim kurulu ve dernek üyeliğinden istifa eden kurucu başkan İkbal özakıncı‘nın istifasının kabul edilmeyip, kendisine tekrar davet gönderilmesine karar verildi.

Ayrıca, gelecek kahvaltıya yayın organları, Almanyalılar Sitesi ve Hamburg Manşet ile Türkçe yayın yapan radyo temsilcilerinin de davet edilmesi kararlaştırıldı.

BAŞKAN EMİN SAĞLIK ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ!

Yoğun geçen üye toplantısının sonunda,  HTBB Başkanı Emin Sağlık, bir çok  gündem maddelerinin ele alınıp, önemli kararların alındığı, bazen tartışmaların seviyesinin hararetlenmesine   rağmen, gayet demokratik ve yapıcı bir ortamda  geçen toplantıda  örnek sergilenen  davranışlardan dolayı,  üyelere yönetim kurulu adına, teşekkür ederek, gelecek hafta başlayacak yaz tatilinde Türkiye’ye gideceklere iyi yolculuklar diledi.

ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg
Fotoğraflar: Naciye Aslan/Kadir Taçgın/Levent Danık

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.