“Köroğlu Gibi Dövüşmeye Devam Edeceğiz”

“Köroğlu Gibi Dövüşmeye Devam Edeceğiz”

ABONE OL
00:18 - 30/03/2023 00:18
“Köroğlu Gibi Dövüşmeye Devam Edeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, adaylıktan çekilmeme mesajıyla birlikte “Köroğlu gibi dövüşmeye devam edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, bugün kendisi gibi Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilan ettiği Cumhurbaşkanı adaylarından birisi olan ve 24 Haziran 2018’de, CHP’nin adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce ile heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, 6 Mart günü altı siyasi parti arasında uzlaşma sağlanmasıyla, Millet İttifakı’nın adayı ilan edilmesi ardından yürüttüğü temaslara yenisini ekledi. Beraberinde CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ile Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile birlikte Memleket Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Görüşme öncesi bir yurttaş, parti önünde “Sn. İnce oyları bölmeyin çekilin” pankartı açtı. Yaklaşık 1 saatlik görüşme sonrasında iki aday, kameralar karşısında açıklama yaptı.

Basın açıklaması sırasında söze “Hoş geldiniz; güle güle” diye başlaması dikkat çeken Muharrem İnce, “Biz Memleket Partisi olarak ittifaklar olmalıdır siyasette. Fakat bu ittifaklar menfaat değil ilke ittifakları olmalıdır. İlkelerimiz çok nettir. Biz bir Atatürk’ü tartışmayız, iki teröre karşı mesafeliyiz, PKK’sına, FETÖ’süne, İŞİD’ine, DHKP-C’sine, Hizbullah’ına. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, asla geri adım atmayız. Biz Türkiye’de mültecilerin gönderilmesi, sığınmacıların gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. İlkelerimiz, duruşumuz bunlar. Asla taviz vermeyiz. Yine inandığımız bir şey var; bu Erdoğan gitmelidir, bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir. Bu konuda her gün görüşümüzü açık, net bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın genel başkana geldikleri için çok teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık. Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK’lılar, kaçak FETÖ’cüler sağdan soldan ateş ediyor bize. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İnce, “Erdoğan’ın gönderilmesi derken adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusu üzerine ise “Hayır öyle bir şey demedim” karşılığını verdi. Sonrasında İnce, katıldığı televizyon programında da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı görüşüyle yarışa devam edeceği yönünde mesajlar verdi.

“Yaşadığımız sorunlara İnce de duyarlı”

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizi kabul ettiği için kendisine ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Doğal olarak başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok konusunu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi karşılıklı ifade ettik. Bu konuda kanun teklifi hazırlıyoruz, deprem bölgesi ile ilgili olarak. O konuda da Sayın Genel Başkan’a ayrıntılı bilgi verdim. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, bireysel sorunların çok çok ötesinde Türkiye’nin sorunları. Ben, Türkiye’nin sorunlarına ne kadar duyarlıysam elbette ki sayın İnce de duyarlı. Bizi kabul ettiği için tekrar Sayın Genel Başkan’a ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim” diye konuştu.

VOA Türkçe’nin edindiği bilgilere göre; Kılıçdaroğlu’nun diğer parti yönetimleri ziyaretlerinde olduğu üzere kendi görüşlerini aktardığı, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin gerekçelerini anlattığı ifade edildi. Ancak basına kapalı görüşmede İnce’nin Kılıçdaroğlu lehine çekilmesi gibi herhangi bir talep ve beklenti dile getirilmedi.

VOA tarafından geçilen “Köroğlu Gibi Dövüşmeye Devam Edeceğiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Köroğlu Gibi Dövüşmeye Devam Edeceğiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Köroğlu Gibi Dövüşmeye Devam Edeceğiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.