Kopenhag`da “Berlin Döner” Türk döneri, Berlin döneri oldu

Kopenhag`da “Berlin Döner” Türk döneri, Berlin döneri oldu

ABONE OL
17:20 - 01/03/2022 17:20
Kopenhag`da “Berlin Döner” Türk döneri, Berlin döneri oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin milli yemeklerinden olan döner bir süredir “Berlin döneri” olarak tanınıyor.

Nitekim dönerin adı her yerde “Türk döneri” olarak lanse edilmiyor. Döneri Almanya’ya getirenlerin bilerek ya da bilmeyerek tescillerini tam yapamaması nedeniyle, birçok ülkede artık bu “Alman yemeği” olarak tanınmaya başladı. Danimarka’nın başkenti Kopenhag`da “Berlin Döner” adi altında açılan mekan, büyük ilgi görüyor.

Asger ve Christian isimli İki Danimarkalı arkadaş, okul gezisi için 2007 yılında geldikleri Berlin’de döner yediklerini ve çok beğendiklerini söyledi.

Daha sonraki yıllarda Almanya’ya gelen birçok Danimarkalının ayni kendileri gibi döneri çök beğendiklerini gözlemleyen iki arkadaş, böylece döner dükkânı açmaya karar verdiklerini belirtti.

Berlin’de 1972 senesinde ilk dönerciyi açan Kadir Nurman’ın geliştirdiği döner formülünü uygulan Danimarkalı işletmeciler, çeyrek pide arası döneri 8.00 Euro’ya satıyor. Bu fiyat Danimarkalılar tarafından ucuz bulunuyor.

Zaman zaman 1,5 saati bulan kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken Danimarkalı dönerciler, sosyal medya sayfalarından artık hayatta olmayan Kadir Nurman`a teşekkür ediyor.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Danimarkanın başkenti Kopenhag`da “Berlin Döner” Türk döneri, Berlin döneri oldu | Avrupa Haber haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Danimarkanın başkenti Kopenhag`da “Berlin Döner” Türk döneri, Berlin döneri oldu | Avrupa Haber haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.