Konya’daki Doktor Cinayetine Tepki: TTB Greve Gidiyor 

Konya’daki Doktor Cinayetine Tepki: TTB Greve Gidiyor 

ABONE OL
23:49 - 06/07/2022 23:49
Konya’daki Doktor Cinayetine Tepki: TTB Greve Gidiyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşan sağlık çalışanlarına şiddetin son örneği Konya’da yaşandı. Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Doktor Ekrem Karakaya, hasta yakını olduğu iddia edilen Hacı Mehmet Akçay tarafından başından tabancayla vurdu.

Saldırıyı gerçekleştiren Hacı Mehmet Akçay, daha sonra aynı silahla intihar etti. Acil olarak ameliyata alınan Doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan tüm müdahalelere kurtarılamadı.

Uzman Doktor Karakaya’nın kendisini öldüren Hacı Mehmet Akay’ın annesi Kezban Akçay’a bir ay kadar anjiyo uyguladığı 57 yaşındaki kadının bu operasyondan bir gün sonra hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Sağlık çalışanları Konya Valisi’ni protesto etti

İzzet Baysal Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay’ın işyerinden tedavi için izin aldığı ve saldırıda kendisine zimmetli olan silahı kullandığı belirtiliyor.

Olaydan sonra hastaneye gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, hastane önünde açıklama yapmaya hazırlanırken sağlık personelinin yoğun protestosuyla karşılaştı.

Doktor, hemşire ve hasta bakıcılar uzun süre valiyi yuhalarken bu esnada bazı sağlık personellerinin ‘‘yönetim istifa’’ diye tempo tuttukları, bazılarınınsa ‘‘güvenliğimizi sağlayamadınız’’, ‘‘açıklamanızın değeri yok’’ diyerek bağırdıkları duyuldu.

Konya Valisi: ‘‘Hekimlerimize, sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın’’

Yoğun protestoların gölgesinde gazetecilere açıklama yapan Vali Vahdettin Özkan saldırıyı nefretle kınadı.

Özkan, ‘‘Saat 14.30 sıralarında Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Şehir Hastanesinde çalışan uzman doktor Ekrem Karakaya’nın klinik odasına gelmiş ve silahlı saldıra bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren güvenlik görevlisi de hayatını kaybetti. Bütün sağlık çalışanlarımızın, sağlık hizmeti karşısında insanlarımızın müteşekkir olması lazım. Hekimlerimize, sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın. Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyoruz. Konu adli makamlarımızca çok yönlü olarak soruşturulmaktadır’’ diye konuştu.

TTB’den Sağlık Bakanı’na ‘‘istifa’’ çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cinayetin ardından ilk açıklama yapan isimlerden biriydi.

Koca, ‘‘Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor’’ dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi nedeniyle7-8 Temmuz tarihlerinde grev kararı aldı.

Doktorların çatı örgütü iki ay önce sağlıkta şiddeti engellemek için hazırladıkları yasa maddesine sahip çıkmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da istifaya çağırdı.

TTB’den yapılan açıklamada, ”Dr. EkremKarakaya Görevi Başında Katledildi! Öfkeliyiz! Şiddete karşı 7-8 Temmuz’da G(ö)REV’deyiz. ki ay önce Meclis’e yazmış, sağlık kurumlarına silahla girilmesini engelleyen maddenin 6136 sayılı kanuna eklenmesini bir kere daha talep etmiştik. Bu talepleri görmezden gelenler, bugün yaşadıklarımızın da sorumlusudur. #FahrettinKocaİstifa’’ ifadeleri kullanıldı.

RTÜK’ten yine ‘‘yayın yasağı’’ kararı

Doktorun öldürülmesi haberi bir anda sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline geldi. Televizyonlar ve internet siteleri haberi ‘‘son dakika’’ mahreciyle kullanmaya başlayınca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yayın yasağı geldi.

Kamu otoritesinden yapılan açıklamada “Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir’’ ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu: ‘‘Erdoğan yarattığın iklimi gör ve utan’’

Cinayet siyaset dünyasının da gündemindeydi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cinayetten altı saat sonra Ankara’da bir toplantıda konuştuğu halde bu konuda değerlendirmeye yapmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, ”Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler’ demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek’’ ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik ise yaptığı açıklamada ‘‘Konya Şehir Hastanesi’nde doktor Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz’’ dedi.

VOA tarafından geçilen Konya’daki Doktor Cinayetine Tepki: TTB Greve Gidiyor  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Konya’daki Doktor Cinayetine Tepki: TTB Greve Gidiyor  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Konya’daki Doktor Cinayetine Tepki: TTB Greve Gidiyor  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.