Kongre Polisi Sicknick’e Saldıran Kişiye 80 Ay Hapis

Kongre Polisi Sicknick’e Saldıran Kişiye 80 Ay Hapis

ABONE OL
16:27 - 28/01/2023 16:27
Kongre Polisi Sicknick’e Saldıran Kişiye 80 Ay Hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de 6 Ocak 2021’deki Kongre baskını sırasında polis memuru Brian Sicknick’e biber gazıyla saldıran 32 yaşındaki Julian Khater 80 ay hapis cezasına çarptırıldı. Brian Sicknick saldırıdan bir gün sonra hayatını kaybetmişti.

Khater, Brian Sicknick ve iki diğer polis memuruna biber gazı sıktığını itiraf ederek suçunu kabul etti. ABD Bölge Savcısı Thomas Hogan karşısında ifade veren Khater o gün alınan ani kararların doğasına aykırı olduğunu söyledi ve “eylemlerimi geri alabilmeyi umardım” dedi.

Khater, “Daha iyi bir insan olmak için gerekli her şeyi yapardım. 6 Ocak’ta olanları anlatacak söz yok. Geri alabilmeyi umardım” diye konuştu.

Sicknick Kongre saldırısından bir gün sonra inme nedeniyle hayatını kaybetmişti. Adli tabip Francisco J. Diaz polis memurunun ölümünün doğal nedenlerden olduğu sonucuna varsa da Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada 6 Ocak 2021’de yaşanan olayların tümünün Sicknick’in ölümünde rol oynadığını düşündüğünü söylemişti.

Donald Trump’ın binlerce destekçisi 6 Ocak 2021’de polis engeline rağmen Kongre binasına zorla girmeye çalışmış ve bazıları binaya girmeyi başarmıştı. Kalabalık, Trump’ın 3 Kasım 2020 seçimlerindeki yenilgisini tersine çevirmeyi istemişti.

Batı Virginia’nın Morgantown kasabasından gelerek Khater’le birlikte başkent Washington’a seyahat eden 41 yaşındaki George Tanios Khater’in baskın sırasında polis memurlarına sıktığı kimyasal gazı sağlayan isimdi.

Tanios geçen yıl hakkındaki daha düşük kabahat suçlarını ve yasak bölgede düzeni bozma suçlarını kabul etmişti.

Tanios’un yargılaması Washington’da federal mahkemede devam ediyor.

Amerikan demokrasisinin temellerini sarsan, 6 Ocak Kongre saldırısına ilişkin soruşturma, ABD Adalet Bakanlığı’nın tarihindeki en kapsamlı soruşturma. Kongre saldırısıyla bağlantılı olarak bugüne kadar 950 kişi hakkında, federal suçlardan iddianame hazırlandı.

Temsilciler Meclisi bünyesindeki komisyon, soruşturmasını tamamlayarak raporunu hazırladı; ancak Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasının kapsamı saldırıdan iki yıl sonra bile genişlemeye devam ediyor.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), hala saldırıya katılan başka kişilerin de tespit edilmesi için kamuoyunun desteğini almak amacıyla görüntü ve fotoğraf paylaşıyor.

Adalet Bakanlığı’nın saldırının ikinci yıldönümünde paylaştığı bilgiye göre, bugüne kadar en az 538 dava çözüme kavuşturuldu. Yaklaşık 400 dava, çözüm bekliyor.

484 kişi, haklarındaki ayaklanmayla bağlantılı suçlamaları kabul etti. Bu sanıkların 364’ü, cezanın altı ay ya da bir yıl hapis cezası olduğu kabahat suçunu işlediğini kabul etti.

100’den fazla kişi de daha uzun hapis cezası verilen ağır suçları işlediklerini itiraf etti. 284 sanık, kolluk kuvvetlerine saldırmak ya da engellemekle suçlandı.

2022 yılı sonuna kadar 360’tan fazla sanık hüküm giydi. 200 sanık, 7 gün ve 10 yıl arasında değişen hapis cezaları aldı. 34 sanığa, en az 3 yıl hapis cezası verildi.

VOA tarafından geçilen Kongre Polisi Sicknick’e Saldıran Kişiye 80 Ay Hapis haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kongre Polisi Sicknick’e Saldıran Kişiye 80 Ay Hapis haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kongre Polisi Sicknick’e Saldıran Kişiye 80 Ay Hapis haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.