“Kongre Baskını Demokrasiler İçin Uyarı”

“Kongre Baskını Demokrasiler İçin Uyarı”

ABONE OL
08:40 - 11/01/2021 08:40
“Kongre Baskını Demokrasiler İçin Uyarı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Joseph Borrell Washington’da Çarşamba günü yaşananların küresel anlamda son yıllarda çok endişe verici gelişmelerin doruk noktası olduğunu söyledi.

Borell, bunun bütün demokrasiler için uyarı olması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Birliği Dış Politika Şefi sosyal medyada dezenformasyonun, denetlenmeyen demokratik değerlerin nelere yol açabileceğinin görüldüğü mesajını verdi.

Borell, “Herkes anlamalı, eğer gerileme sonrası gerilemeleri kabul edersek, küçük görünseler bile, demokrasi ve onun değerleri, kurumları sonunda ve geri döndürülemez şekilde yok olabilir” dedi.

Washington’da yaşananların yanlış bilgilendirmenin demokrasiler için ciddi bir tehdit olduğunu gösterdiğini söyleyen Borrell, “Eğer birileri liderleri sürekli onlara seçimin hileli olduğunu söylediği için inanıyorsa onlar da ona göre davranacaklar” ifadelerini kullandı.

Borrell, sosyal medyayla ilgili daha iyi düzenlemeler yapılması çağrısı yaptı ve bunun şirketlerin kendileri tarafından yapılamayacağını belirtti.

Twitter Cuma günü Başkan Donald Trump’ın tweet hesabını kapadı. Trump, sürekli olarak sosyal medya hesabından seçimin hileli olduğu iddiasını dile getiriyordu.

Avrupa Birliği Komisyonu da geçen hafta sosyal medyada sahte haberle mücadele çerçevesinde kurallar önermişti. Bu, sosyal medya platformlarını yasa dışı içerikle ve seçimleri etkilemeye çalışan platformların manipülasyonlarıyla mücadele etmeye zorlamayı amaçlıyor.

Başkan Donald Trump’ın destekçileri Çarşamba günü Kongre binasını basmış, 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu olaydan önce Trump Washington’da destekçilerine seslenmiş ve Kongre’ye yürüme çağrısı yapmıştı.

VOA tarafından geçilen “Kongre Baskını Demokrasiler İçin Uyarı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kongre Baskını Demokrasiler İçin Uyarı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kongre Baskını Demokrasiler İçin Uyarı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.