*** ”Konferanslar somut sonuçlar getirmedi”

*** ”Konferanslar somut sonuçlar getirmedi”

ABONE OL
17:45 - 26/06/2009 17:45
*** ”Konferanslar somut sonuçlar getirmedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Konferanslar somut sonuçlar getirmedi”

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, sonuncusu Berlin’de yapılan İslam konferanslarının Almanya’daki siyasi kültürü değiştirdiğini, ancak somut sonuçlar getirmediğini öne sürdü

Özdemir, yazılı açıklamasında, Müslüman cemaatlerinin, hukuki açıdan Almanya’daki diğer dini cemaatler gibi tanınması için İslam konferanslarının bir ilk adımı oluşturduğunu belirterek, "İslam Konferansı Almanya’daki siyasi kültürü değiştirdi, ancak somut sonuçlar getirmedi" ifadesini kullandı.

İslamiyet’in ülkedeki diğer dinlerle eşit hale getirilmesi için 3 yıldan bu yana sürdürülen diyalogdan sonra somut reform projeleri geliştirilmediğini belirten Özdemir, Almanya İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda bir yol haritası çizmeyi ihmal ettiğini kaydetti.

Özdemir, Alman hükümetinin, Müslüman cemaatlerinin hukuki açıdan dini cemaat olarak tanınması ve İslam din derslerinin okullarda verilmesinden sorumlu olan eyalet yönetimleriyle de iyi bir ilişki içinde olmadığının anlaşıldığını ileri sürdü.

Özdemir, bir başka yazılı açıklamasında da Federal Mülteci ve Göç Dairesi tarafından yapılan "Almanya’daki Müslüman Yaşantı" konulu araştırmanın, Müslümanların Almanya’da toplumun doğal parçası haline geldiklerini ve Müslümanlara yönelik ön yargıların ne kadar anlamsız olduğunu gösterdiğini belirtti.

İslam konferanslarının doğru ve önemli bir adım olduğunu, ancak bu konferansların sadece sözlerde kalmasından endişe duyduğunu ifade eden Özdemir, Alman hükümetinin, İslamiyet’in diğer dinler gibi kabul görmesi için saydam bir yol haritası belirlemesi ve eyalet yönetimleriyle daha yakın bir işbirliği yapması gerektiğini kaydetti.

Sol Parti Bremen Eyalet Meclisi Üyesi Şirvan Çakıcı da yazılı açıklamasında, parti olarak devletin din konularından tümüyle çekilmesini, tüm dinlere eşit mesafede durmasını istediklerini belirtti.

Almanya’da Müslümanların ödediği vergilerle Hristiyan kuruluşların da finanse edildiğine işaret eden Çakıcı, bunu bir ayrımcılık olarak gördüklerini kaydetti.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.