*** ”Komşuluk Haftası” düzenlenecek

*** ”Komşuluk Haftası” düzenlenecek

ABONE OL
00:42 - 16/06/2019 00:42
*** ”Komşuluk Haftası” düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Komşuluk Haftası” düzenlenecek


Almanya’nın Hamburg kentinde, Alman toplumuyla farklı kültürlerden insanları kaynaştırmayı ve biraraya getirmeyi amaçlayan, Hamburg Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten Uyum Danışma Kurulu öncülüğünde "Komşuluk birleştirir" sloganıyla, 22 Eylül-3 Ekim 2010 tarihleri arasında "Komşuluk Haftası" düzenlenecek.

Hamburg Eyaleti Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Bakanı Dietrich Wersich, Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) Başkan yardımcısı Ali Kurtuldu ve Hamburg Freiwilligenbörse adlı sivil toplum örgütünün temsilcisi Bernd Holst, birlikte düzenledikleri basın toplantısında, "Komşuluk Haftası" ile ilgili olarak bilgi verdiler.

Wersich, Uyum Danışma Kurulu öncülüğünde yürütülen projeyle farklı kültürlerle birlikte yaşamanın önemine dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirterek, "Böylesine ortak bir eylemin önemli olduğunu düşünüyorum. Buna ihtiyacımız var. İyi komşuluk ilişkisi hangi kökenden olursa olsun, kişileri ve toplumu daha güçlü kılar" dedi.

Kurtuldu da, TGH olarak bu projeye destek verdiklerini ifade ederek, "Almanlar ve göçmen kökenliler sadece toplantılarda biraraya gelmemeli. Bunun dışında da komşuluk ilişkilerini güçlendirmeliler" dedi.

hamb-koms-haft-duz-b.jpg

Uyum konusunda beklentilerin karşılıklı olması gerektiğini savunan Kurtuldu, Türk Toplumu olarak göçmen toplumunda bazı eksiklerin var olduğunu kabul ettiklerini ancak göçmenlere de toplumun bir parçası oldukları hissinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kurtuldu, "Eğer, göçmenlere Almanya’nın onların da anavatanı olduğu hissi verilmezse, bu tür faaliyetlerin bir anlamı olmaz, sembolik olmadan öteye gidemez" dedi.

Çeşitli semt ve ilçelerde gösterilerin, toplantıların, müzik programlarının ve futbol turnuvalarının düzenleneceği haftaya, TGH’nın yanı sıra Hamburg Spor Birliği ve bazı firmalar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek veriyor. (aa)

Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.