Köln’deki Barış Senfonisi için tüm hazırlıklar tamam

Köln’deki Barış Senfonisi için tüm hazırlıklar tamam

ABONE OL
13:22 - 27/09/2019 13:22
Köln’deki Barış Senfonisi için tüm hazırlıklar tamam
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) yarın 28 Eylül’ de Köln’de düzenleyeceği ‘Yol Bir Sürek Binbir-Barış Senfonisi’ etkinliği için tüm hazırlıklarını tamamladı.

AABF’nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle Köln Lanxees Arena’da gerçekleşecek dev kültür akşamında birçok sanatçı ve grup sahne alacak.

AABF’nin ev sahipliği yapacağı geceye, Avusturya’dan, İsveç’ ten, Norveç’ten birçok Cemevi yöneticisi, üyeleri ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na (AABK) bağlı Britanya, Fransa, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Belçika, İtalya Alevi Federasyonu yönetici ve üyeleri de katılacak.

Dün akşam Yol TV de Özkan Lafatan’ın “Şimdi konuşma zamanı’’ adlı programına konuk olan AABF Başkanı Hüseyin Mat, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Yarın o salonda Almanya’daki 30 yıllık örgütlenmemizi, Alevilerin buradaki tarihsel gelişimini, kazanımlarını anlatacağız. Federasyonumuzun, Cemevlerimizin buralara gelmesine katkı sunan büyüklerimizi yad edeceğiz, onlara teşekkür edeceğiz. Hakları gasp edilen, hakaretlere maruz kalan, ötekileştirilenlerle, iyi, güzel ve doğru düşünen karanlık ve kötülüğün karşısında duran dostlarımızla buluşup, barış içinde onlarla bir arada olacağız. Ortak amacımız barıştır. Yarın Köln’de barış ve sanat adına dünya tarihine bir not düşeceğiz’’ dedi.

Aleviler barıştan yana olan herkesle beraberdir

Barış senfonisinin sanat yönetmeni ve şef Organizatörlerinden Necati Şahin’de “Bu Proje Alevilerin ev sahipliği yaptığı bir projedir, yarın göreceksiniz kaderleri ortak, özlemleri aynı olan Türk, Kürt, Alman, Boşnak, Ermeniler, Lazlar ve her inançtan, inancı olmayanlar orada olup sahne alacaklar. Ortak acılarımız var, göz yaşının rengi yoktur. Aleviler çok acı çekmiş bir topluluktur, siyasal ve dini baskılar gören herkesle beraberdirler. Köln’den bir kültür, sanat seferberliği başlatacağız. Herkesi oraya davet ediyoruz’’ dedi.

Sanat, siyaset, spor ve kültür dünyasından birçok ünlünün onur konuğu olacağı yarınki etkinlikte Almanya’da Alevi örgütlenmesine önemli katkıları olan, binlerce gence bağlama öğreten, onların idolü olan ünlü Bağlama virtüözü, Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ’a da Barış ve Dostluk Ödülü verilecek.

Etkinlikte sanatçı Zeynep Bakşi Karatağ ile Diyarbakır’dan zorunlu göçle Almanya’ya giderek Diyarbakır Alevilerine ait deyişleri derleyip arşivleyen bağlama icracısı Hünkâr Savaş da sahneye çıkarak ezgilerini seslendirecek.

Köln’deki etkinliğe giriş saati 16.30, program başlama saati ise 17.30 olacaktır.

ha-ber.com / Mehmet Tanlı /Köln
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.