Köln Belediyesinden Hasan Ateş’ e ödül 

Köln Belediyesinden Hasan Ateş’ e ödül 

ABONE OL
20:56 - 27/08/2020 20:56
Köln Belediyesinden Hasan Ateş’ e ödül 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Köln

2004 yılında emekli olana kadar uzun yıllar Köln’ deki Ford Otomobil fabrikasında çalışan ve IG Metall Sendikasının temsilciliğini yapan Erzincan-Tercanlı Hasan Ateş (73) Köln’ deki gönüllü çalışmalarından dolayı Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker ve şarkıcı Maite Kelly ‘in elinden bir ödül aldı.

‘’ Köln engagiert 2020- Köln boş durmuyor 2020 ‘’ Sertifikasına layık görülen Hasan Ateş, ‘’ Köln- İstanbul şehirlerin kardeşliği ‘’ derneğinin yönetim kurulu üyesi ve sosyal çalışma veren daha birkaç kurumda özellikle göçmenlerle Almanların yakınlaşması için çaba sarf ediyor.

Ateş, Köln Alevi Kültür Merkezinin’ de üyesi olup sosyal sorumluluk alan 1. kuşaktan emekli ama aktif bir insanımız.

1972 yılında Türkiye’ den Otosan’ dan Köln’ e çalışmak için gelen Modelci Hasan Ateş, Jüriye önerilen 130 kişi arasından sadece 10 kişiye verilen ödül töreninde yaptığı konuşmada ‘’ Bu şehirle gurur duyuyorum ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum ‘’ dedi.

Köln çok kültürlü ve güzel bir şehir

Köln, Almanya’ nın dördüncü, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinin ise en büyük şehri olup aynı zaman’ dada Valilik merkezidir. Bu Valilik sınırları içerisinde 4 385 082 kişi yaşamaktadır. Şehrin Nüfusu ise 1.084.373’dür

Çok kültürlü Kozmopolit bir yapıya sahip olan Köln’ de çok sayıda Göçmen yaşamaktadır.  Köln, eyaletin en önemli ulaşım, kültür, bilim, sanat, ticaret ve eğlence merkezidir. Ayrıca demir ve havayolu ulaşım ağının da kesişme noktasıdır. Ren Nehri, adeta bizim İstanbul Boğaziçi gibi kentin tam ortasından geçmektedir. Nehrin her iki yakası sekiz köprüyle bağlanmıştır, bunlardan ikisi demiryolu köprüsüdür.

Kentin en ünlü tarihi yapısı ise 632 (1248-1880) yılda tamamlanmış gotik tarzdaki çift kuleli Köln Katedrali (Kölner Dom)’dır ve 7 bin m² alanda, 157 metreyi bulan yüksekliği ile UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alır. ( Wikiedia)

Hasan Ateş’ in birinci olarak Köln’ deki bu ödüle layık görülmesi Köln’ deki göçmenler ve Türkiyeliler arasında büyük sevinç yarattı.

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.