***  Kolat, Merkel ve Koch’u eleştirdi

*** Kolat, Merkel ve Koch’u eleştirdi

ABONE OL
03:54 - 11/01/2008 03:54
***  Kolat, Merkel ve Koch’u eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kolat: "Merkel ve Koch toplumsal havayı zehirliyor!"

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat Hessen Başbakanı CDU’lu Roland Koch’un Türk toplumuna açıkça „Siz bize ait değilsiniz" demek istediğini ve ırkçılığı körüklediğini dile getirdi. 

Almanya’nın geleceği tehlikeye atılıyor

Göçmen gençlerin karıştığı şiddet olayları öne sürülerek toplumun asıl sorunlarının hasır altı edildiği ve "populüzm" ile toplumsal barışı bozduğunu söyleyen Kolat, toplumdaki şiddet konusunun kendilerini de ilgilendirdiğini ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını ifade etti. Kolat SPD Genel Başkanı Kurt Beck ve pek çok politikacının, Yahudi cemaati’nin kendilerini destekleyerek övgüyü hak ettiğini belirtti. Kolat, Koch gibi düşünenlerin Almanya’nın geleceğini tehlikeye attığına dikkat çekti. Kolat, Merkel, Koch ve Böhmer’in tutumlarının toplumsal atmosferi zehirlediğini söyledi.

Şiddet her iki toplumda benzerlik taşıyor

Toplantıya katılan Potsdam Üniversitesi öğretim üyelerinden Doktor Hacı Halil Uslucan da sosyal ve ekonomik olarak alt sınıflardan gelen gençler arasında Türk-Alman etnik hiçbir ciddi fark bulunmadığını dile getirdi. Yıllardır yaptıkları bilimsel araştırmaların sonuçlarının sanıldığı gibi şiddeti Türk kökenli gençlere özgü olmadığını ortaya koyduğunu söyleyen Uslucan „Şiddet kültürel ya da etnik bir mesele olarak ortaya çıkmıyor" dedi.

Başbakan Merkel’e 100 kuruluştan mektup

Almanya’da faaliyetlerini sürdüren yüz sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa kaleme alarak Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel’e gönderdikleri bir mektup ile Roland Koch’un göçmen gençleri siyasi propaganda aracı olarak kullandığına dikkat çekildi ve ırkçı eğilimlere çanak tutan bu gelişmenin ivedilikle önlenmesi çağrısında bulunuldu. ha-ber.com-berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.