*** Köhler’den bankalara sert eleştiri

*** Köhler’den bankalara sert eleştiri

ABONE OL
15:00 - 23/11/2008 15:00
*** Köhler’den bankalara sert eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Köhler’den bankalara sert eleştiri

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, banka yöneticilerini, risklere karşı yeterli tedbir almamakla eleştirdi

Cumhurbaşkanı Köhler, Frankfurt kentinde bankacılar tarafından düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, ülkedeki mali krizin sorumluluğunu banka yöneticilerinin üstlenmesi gerektiğini belirterek, ”Kuruluşlarınızdan çok sayıda kişi, çeşitli uyarıları dikkate almadığı gibi, hatalı gelişmelere karşı önlem almak yerine bahis oynadı” şeklinde konuştu.
Kazanç hırsıyla bazı risklerin görülmediğini ya da bilinçli olarak görmemezlikten gelindiğini ifade eden Köhler, bazı durumlarda temel kuralların ihlal edildiğini, bankacılık sektörünün erdemlerini hatırlayarak kaybettiği güveni yeniden kazanması gerektiğini kaydetti.

Köhler’in konuşmasından sonra söz alan ve hükümetten 8 milyar Euro’luk sermaye yardımı almak isteyen Commerzbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Martin Blessing de, ”Mesaj yerine ulaşmıştır” dedi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı’nin hazırladığı bir raporda da konjonktürdeki gidişatın daha da kötüleşeceği belirtilirken, Ekonomi Bakanı Michael Glos, konjonktürün canlandırılması için özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için vergilerin düşürülmesinin doğru olacağını savundu.

Öte yandan, Alman hükümetinin 2009 yılı bütçesi için, planlanandan 8 milyar Euro daha fazla kredi almayı istediği bildirildi.
Alman hükümeti tarafından hazırlanan ve 28 Kasım Cuma günü Alman meclisinde (Bundestag) oylamaya sunulacak olan 2009 yılı bütçe tasarısında, yeni alınacak kredi miktarının daha önce Maliye Bakanı Peer Steinbrück’ün ön gördüğü gibi 10,5 milyar Euro yerine 18,5 milyar Euro olacağı kaydedildi. (AA) ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.