KKTC’de YTB’den “Gönül Köprüsü” iftarları

KKTC’de YTB’den “Gönül Köprüsü” iftarları

ABONE OL
13:47 - 30/04/2022 13:47
KKTC’de YTB’den “Gönül Köprüsü” iftarları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) iftar programı düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki Cihangir köyünde düzenlenen programda, YTB Başkanı Abdullah Eren’in yansıra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Başkanı İbrahim Benter ile KKTC’li vatandaşlar yer aldı.

YTB Başkanı Eren programda yaptığı konuşmasında 18 gün boyunca Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, EVKAF ve YTB olarak 2 bin 300 aileyi ziyaret ettiklerini aktardı.

KKTC’de farklı köylerde halkla iftar organizasyonları yaptıklarını belirten Eren, “Bizleri biz yapan, bizleri bir millet haline getiren, bizleri birbirine bağlayan dini ve milli bayramlarımız var. Ortak acılarımız, mutluluklarımız bizleri bir millet yapıyor.” şeklinde koşutu.

KKTC’NİN HER ZAMAN BİZDE YERİ FARKLI

Ramazan-ı Şerif’in Türk milletini birbirine kenetleyen en önemli zaman dilimlerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Eren, “Bizim nezdimizde KKTC, her türlü iyiliği hak ediyor, KKTC’nin insanları her türlü güzelliği hak ediyor. O yüzden biz Kıbrıs’ı çok seviyoruz, Türkiye, Kıbrıs’ı çok seviyor. Türkiye, dünyanın dört bir tarafında soydaş akraba topluluklara yardım götüren bir ülke ama KKTC’nin her zaman bizde yeri farklı.” dedi.

EVKAF Başkanı Benter, proje kapsamında aileler ve çocuklar ile bir araya geldiklerini belirterek, “İnşallah, kültürümüzün bir parçası olan ‘kalpleri kazanmak’ hayatımızın bir parçası olur. Sadece Ramazanda değil yıl boyunca birbirimizin kalbini kazanarak daha sağlıklı bir toplum oluruz.” dedi.

İftar programı öncesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, ailelere Kıbrıs çöreği, Türk kahvesi, Memleketim dergisi ve imsakiye dağıtıldı. Çocuklar için ise Hacivat-Karagöz tasviri, boyama kitabı ve boya kalem seti hediye edildi.

10 Nisan’da başlayan Gönül Köprüsü projesi kapsamında KKTC’nin 17 köyünde 2 bin 565 hane ziyaret edildi ve toplam 3 bin 250 kişilik iftar programı düzenlendi.

Gönül Köprüsü projesi, KKTC’de YTB desteğiyle Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği (MÜSSED), Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.