KKTC JİMNASTİK 1. KADEME ANTRENÖR KURSU

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

10-24 Aralık 2019 tarihleri arasında Kuyez Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde KKTC Cimnastik Federasyonunca açılan cimnastik temel antrenörlük kursuna 30 kişi gibi oldukça kalabalık bir aday grubu ile başlandı.

Kursun amacı Adadaki jimnastik sporunun daha da çok yaygınlaştırmakı, çocukların bilgili ve ehliyetli kişiler tarafından eğitilmesini sağlamaktır. Dolayısı ile bu spor dalının hem kendi ülkelerinde ve hemde uluslararası alanlarda kendinden söz ettirmesi amaçlanmıştır.

Federasyon Başkanı Hasan Sapsızoğlu; 70 li yıllardan itibaren faaliyetlerine başlayan bu federasyon maalesef bugüne kadar organize bir şekilde çalışmalar yapmadığından her defasında bazı şeyler eksik kalmıştır diye dert yandı ve ardından ‘’Biz federasyon olarak bundan sonra tıpkı diğer ülkelerde de olduğu gibi Teknik, Eğitim ve Hakem kurullarımızı oluşturarark yola devam edeceğiz’’ dedi.

Bu temel Antrenörlük kursunun benim tarafımdan organize edilmesini isteyen Başkan’a buradan en içten duygularla selamlarımı iletiyorum.

Bu kursta bana eşlik eden ve beni yalnız bırakmayan özellikle Başkan ve Yönetim kurulu üyesi Basri Aydoğana, antrenör arkadaşlarım; Ayten Topal”a, Mustafa Erbulut’a ve Bilgin Çelik’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Federasyon Başkanı; öncelikli olarak antrenör eğitiminden başlayarak, ardından hakemlerimizin sayısını arttırmak amacında olduklarını belirterek en kısa zaman içerisinde Hakem kursunuda açacaklarını ifade etti.

Kursa katılan arkadaşların motivasyonları oldukça yüksek ve çok ilgili oldukları tarafımca da gözlemlenmiştir! Bu motivasyon ve hızle kısa zaman içerisinde Ada’da bu spor dalının adından çok söz ettireceği inancını ben kişisel olarakta taşımaktayım.

Kurs iki ana bölümden oluşmaktadır 1. Bölümde Spor dalı ile ilgili teknik taktik ile, farklı aletlerde hareket eğitimi, özel antrenman bilgisi ve Kadın – Erkek değerlendirme kurallarını içerirken 2. Bölümde daha çok teori; Genel antrenman bilgisi, Spor Anatomi-Fizyolojisi, Spor psikolojisi, Beceri Öğrenimi, Öğretim töntemleri, Psikomotor Gelişim gibi derslere yer verilmiştir.

24 Aralık’ta yapılacak sınav sonucunda belge alarak antrenör olacak arkadaşlara buradan en içten başarı dileklerimi sunuyor bundan sonraki kurslarda tekrar buluşmak üzere diyorum.

Saygılarımla

Prof. Dr. Seyhan HASIRCI

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.