*** Kızılhaç Örgütü ile işbirliği yapılacak

*** Kızılhaç Örgütü ile işbirliği yapılacak

ABONE OL
14:14 - 18/03/2009 14:14
*** Kızılhaç Örgütü ile işbirliği yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kızılhaç Örgütü ile işbirliği yapılacak

Alman Kızılhaç Örgütü (DRK) Köln bölge teşkilatı ve Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu, Türk gençlerine mesleki eğitim, çalışma ve staj imkanı sunulması konularında işbirliği yapacak

öln kentinde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan ”Ortak Perspektifler Projesi” çerçevesinde 20 göçmen kökenli cankurtaran ve hasta bakıcı yardımcılarına mesleki eğitim sertifikası verileceği belirtilerek, projeye Köln ve çevresinde yaşayan Türklerin müracaat etmeleri çağrısında bulunuldu.

DRK Köln bölge teşkilatı Başkanı Regina Wagner, proje kapsamında 18 ile 26 yaş arası 20 gence hasta bakıcı ve cankurtaran yardımcısı olarak eğitim alma ve çalışma imkanı sağlanacağını kaydederek, ”3 aylık ön mesleki eğitim seminerlerini başarıyla tamamlayanlara DRK bünyesinde 12 aylık staj ve çalışma imkanı verilecek. Katılımcılara ayda 300 Euro net maaş ile sosyal sigorta primleri ödeneği ve hastalık sigortası imkanı sağlanacaktır. Eğitimini ya da stajını başarıyla tamamlayan katılımcılara Alman devleti tarafından resmi olarak tanınan hasta bakıcı ve cankurtaran yardımcılığı meslek sertifikaları verilecektir” şeklinde konuştu.

Köln Başkonsolosluğu Çalışma Ataşesi Tahsin Özdemir de Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen projeyle göçmen kökenli gençlerin sağlık sektöründe daha fazla istihdam edilmelerinin amaçlandığını ifade ederek, bu çerçevede Türk gençlerinin sağlık sektöründe mesleki nitelik kazanmaları ve sağlık sektöründe çalışan Türk sayısının artırılması amacıyla projeye destek verdiklerini söyledi.

Almanya Aile, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığıyla DRK ve ”Academia Espanola de Formacion” adlı İspanyol akademisi tarafından yürütülecek projeye katılmak isteyenlerin ”Deutsches Rotes Kreuz KV Köln, Freiwilliges Soziales Jahr, Elisabeth Waskönig, An der Bottmühle 2+15, 50678 Köln” adresine yazılı olarak müracaat edebilecekleri bildirildi.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.