Kimsesiz vatandaşın cenazesine yaklaşık 150 kişi katıldı

Kimsesiz vatandaşın cenazesine yaklaşık 150 kişi katıldı

ABONE OL
14:47 - 10/07/2020 14:47
Kimsesiz vatandaşın cenazesine yaklaşık 150 kişi katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın liman kenti Hamburg’da hayatını kaybeden kimsesiz şahsın naaşı, yaklaşık gençlerden oluşan 150 kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kötü hava koşulları ve yağmurlu havaya rağmen, kimsesi olmayan vatandaşın cenazesine katılımın yüksek olması törene katılma çağrısı yapanları sevindirdi.

Edinilen bilgiye göre, bundan bir süre önce Alzheimer hastası olan eşinin yanında, yaşadıkları evde vefat eden kimsesiz vatandaşın cesedi, çevreye yayılan olumsuz kokular sonrası, itfaiye ve ambulansın müdahalesi sonucu, ölümünden bir ay sonra bulundu.

Cesedi bulunan Edirne/ Uzunköprü nüfusuna kayıtlı kimsesiz Sait Balcı’nın cenazesi, Arif Cenaze Şirketi tarafından morgdan alınarak Ojendorf Müslüman mezarlığına götürüldü.

Mezarlıktaki kimsesiz adam için, Hamburg-Billstedt Sultan Ahmet Camii hocası Ünal Kısım tarafından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, Eidelstedt Camii (Islamische Gemeinde Schnelsen-Eidelstedt e.v.) ikinci başkanı Memiş Sakrık, sözcü Mehmet Ünver, Kadın Kolları Yöneticileri, Avrupa İşadamları Derneği (EUBA) Hamburg yönetim kurulu üyesi Hasan Sabancı, Hamburg Arif Cenaze şirketi sahibi Arif Tokiçin ve gençlerden oluşan çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇLER, KİMSESİZ VATANDAŞI SON YOLCULUĞUNDA YANLIZ BIRAKMADI

Bundan bir süre önce haberini verdiğimiz ve kimsesi olmadığı için, muhtemelen yakılıp, kimsesizler mezarlığına gömülmesi beklenirken, duyarlı vatandaşların sahip çıkmasıyla, 76 yaşındaki Sait Balcı, Ojendorf Müslüman mezarlığında düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Konuyla ilgili, Eidelstedt Camii ( Islamische Gemeinde Schnelsen-Eidelstedt e.v. ) kadın kolları tarafından açılan yardım kampanyası ve yaptığımız haber ve sosyal medya paylaşımlarının ses getirmesi sonucu, özellikle çok sayıda gencin kimsesiz vatandaşın cenaze törenine katıldığı görüldü.

“İNSANLIK ÖLMEDİ” DEDİRTEN ÖRNEK DAYANIŞMA!

Konuyla ilgili mezarlıkta görüştüğümüz, Eidelstedt camii ikinci başkanı Memiş Sakrık ve camii sözcüsü Mehmet Ünver, ” konuyu öğrendikten sonra, insanlık ölmedi diyerek, Eidelstedt camimizin kadın kollarının girişimiyle, hemen kendi aramızda para toplamaya başladık. Gerekli olan paranın önemli bir bölümünü de toplamış bulunmaktayız. (Yaklaşık 3 bin Euro)

Ayrıca Merkez ve DITIB Hamburg camilerimizin vereceği katkılarla bu miktar 4 bin Euro’ya ulaşacak. Bu miktarlarla cenaze masraflarına ulaşmış olacağız. Arif Cenaze Şirketide kendi çapında gerekli desteği vermiş durumdadır. Katkı sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Özellikle bu başarının kahramanları camii derneğimizin kadın kolları üyeleridir” dediler.

ÖLÜMÜN ARDINDAN BİR AİLE DRAMI ÇIKTI!

Kimsesiz vatandaşın ölümüyle ilgili yaptığımız araştırmalar sonucu, ölen kişinin iki engelli çocuğunun olduğu ve ailenin çocuklara bakamadığı için, Alman Devleti tarafından çocukların koruma altına alındığı belirtildi.

Merhum Sait Balcı’nın aynı zamanda, ağır Alzheimer hastası olan eşi, N.B’ nin de bakıcısı ve vasisi olduğu, öldüğünde ise, karısının yanında olduğu, günlerce eşinin cesediyle beraber aynı evde yanında kalmaya devam ettiği bildirildi. Çevrede oturanların ağır kokuyu fark edip, yetkililere haber vermesiyle birlikte, olayın öğrenildiği ifade edildi.

ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg
Fotoğraflar: Ali Akdemir/Hasan Sabancı
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.