Kimsesiz vatandaş nihayet toprağa veriliyor!

Kimsesiz vatandaş nihayet toprağa veriliyor!

ABONE OL
00:38 - 09/07/2020 00:38
Kimsesiz vatandaş nihayet toprağa veriliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kimsesi olmayan ve vefatından sonra naaşı ortada kalan vatandaş, duyarlı insanların girişimiyle nihayet son yolculuğuna uğurlanacak.

Bundan bir süre önce haberini verdiğimiz ve kimsesi olmadığı için, muhtemelen yakılıp, kimsesizler mezarlığına gömülmesi beklenen, daha önce Hataylı olduğu belirtilen kişinin, aslında Edirne-Uzunköprü’ye bağlı, Hamitli nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

76 yaşındaki Sait Balcı’nın naaşı, 9 Temmuz Perşembe günü saat 15:00’de, Ojendorf Müslüman mezarlığında düzenlenecek cenaze töreniyle, toprağa verilecek.

Konuyu Hamburg T.C Başkonsolosu Yonca Sunel’in duyurmasıyla birlikte harekete geçen, Eidelstedt Camii (Islamische Gemeinde Schnelsen-Eidelstedt e.v.) kadın kolları tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla, duyarlı vatandaşlar tarafından toplanan yardım paralarıyla, kimsesi olmayan vatandaş, İslam inancına göre düzenlenecek cenaze töreniyle, 9 Temmuz, perşembe günü saat: 15: 00’de, Manshardtstr 200, 22119 Hamburg adresindeki Ojendorf Müslüman mezarlığında toprağa verilecek.

“İNSANLIK ÖLMEDİ” DEDİRTEN ÖRNEK DAYANIŞMA!

Konuyla ilgili görüştüğümüz, Eidelstedt camii sözcüsü Mehmet Ünver, ” konuyu öğrendikten sonra, insanlık ölmedi diyerek, Eidelstedt camimizin kadın kollarının girişimiyle, hemen kendi aramızda para toplamaya başladık.  Gerekli olan parayı kısa sürede topladık.  Arif Cenaze Şirketinin de katkılarıyla, topladığımız parayla, merhumun cenazesinin İslami usullere göre kaldırarak, perşembe günü Müslüman mezarlığına defnedeceğiz” dedi.

ÖLÜMÜN ARDINDAN TAM BİR AİLE DRAMI ÇIKTI!

Olayın ardından yaptığımız araştırmalar, çevreden edindiğimiz bilgiler sonucu, ölen kişinin iki engelli çocuğunun olduğu ve ailenin çocuklara bakamadığı için, Alman devleti tarafından koruma altına alındığı belirtildi.

Merhum Sait Balcı’nın aynı zamanda, ağır Alzheimer hastası olan eşi, N. B’nin bakıcısı ve vasisi olduğu, öldüğünde ise, karısının yanında olduğu, günlerce eşinin cesediyle beraber aynı evde yanında kalmaya devam ettiği bildirildi. Çevrede oturanların ağır kokuyu fark edip, yetkililere haber vermesiyle birlikte, olayın öğrenildiği ifade edildi.

ALİ AKDEMİR’İN NOTU: ‘‘Hamburg Muhtarı” olarak kamuoyunca tanınan Behçet Algan ile birlikte ailenin kaldığı Lurup/Osdorf’da bulunan adrese gittik. Binada kalan başka Türklerin olmadığını gördük.  Binada kalan bir kişi ile yaptığımız görüşmede, binaya yeni taşındığını ve söz konusu olan aileyi iyi tanımadığını belirtti.

Daha sonra vefat eden kişinin eşinin kaldığı psikiyatri bölümüne özel izin alarak gittim.  Kadının yaşadıklarından dolayı, görüşmeye   hazır olmadığını gözlemledim.  Tüm bu yaşanan trajik acı gelişmeleri düşünerek, kafam karma karışık olarak, evin yolunu tuttum.

ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.