Kilise` de Ortak Barış Duası 

Kilise` de Ortak Barış Duası 

ABONE OL
01:17 - 08/08/2019 01:17
Kilise` de Ortak Barış Duası 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Farklı inanç temsilcilerinin anadillerinde ve Almanca olarak yapılan dualarla siyasi görüşü, inancı, düşüncelerinden dolayı terör saldırılarında katliamlarda, savaşlarda, doğal felaketlerde, ülkesinden kaçarken, sürgünlüğe giderken yollarda can veren ya da öldürülen masum insanlar dualarla anıldı.

Hamm‘ daki Program Protestan Paulus Kilise`nin bayan Papazı Astried Taudien‘ in ve Belediye Başkanı Monika Simshäuser`in barışın önemini belirten konuşmalarıyla başladı.

Ortak Dua için bu kez de Hristiyan, Ortodoks, Müslüman, Hindu, Musevi ve Alevi inanç kurumlarının inanç önderleri yan yana geldi. 

Dinler arası hoşgörü ve diyaloğu da geliştirme açısından Katliamlara ve Ölümlere dur demek için yapılan organizasyona her dinden Hammlı vatandaşta Kiliseye gelerek birlikte dua etti.

Paulus Kilisesi`nde bu kez 23. sü gerçekleşen programa her yıl olduğu gibi bu yılda destek veren Hamm Alevi Kültür Merkezini (AKM) temsilen Dernek Başkanı Gülay Sönmez, bir önceki dönem Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan dede, diğer dernek yöneticileri ve birçok dernek üyesi katılırken, dernek adına mikrofondaki sunum ve çevirileri de Eylem Akbaba başarıyla yaptı. 

Programın kültür bölümünde dünya dinlerini temsilen sanatçılar ve gruplarda müzikleriyle, nefesleriyle Programa renk kattılar.

Hamm Diyanet Camisinin Din görevlisi ‚ ‘‘Allah’ım adlı ‘‘‚ İlahiyi okurken, Alevi Kültür Merkezini temsilen de Dernek Üyesi Amatör Sanatçı Sevda Kaymaz ‚ Aşık Daimiden bir Alevi Ezgisi olan ‚ ‘‘Kâinatın aynasıyım, madem ki Ben Bir İnsanım ‘‘nefesini bağlaması eşliğinde seslendirdi.

Kilise` deki tören Hamm ‘daki tüm İnanç Kurumlarının temsilcilerinin “Savaş olmasın, barış olsun…” dilekleri ve Kilise’ deki herkesin birlikte, el ele tutuşarak söylediği barış şarkısıyla son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Hamm

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.