DOLAR

32,3372

0.21%
EURO

35,1388

0.01%
ALTIN(gr)

2.294,25

0,75%
BİST 100

9049.89

0,75%
Kılıçdaroğlu’ndan Adaylık Sinyali

Kılıçdaroğlu’ndan Adaylık Sinyali

ABONE OL
12:14 - 05/09/2022 12:14
Kılıçdaroğlu’ndan Adaylık Sinyali
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhur İttifakı liderlerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün Sivas’ta verdiği seçim startında, ‘‘bizim adayımız belli kararımız nettir, adayımız Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır’’ açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Seçimleri’ne dokuz ay kala dikkatler yeniden muhalefete çevrildi.

Muhalefet kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le birlikte adı en çok cumhurbaşkanlığı adaylığı geçen isim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Fox TV’de adaylığı ile ilgili soruya yanıt verdi.

CHP lideri, ‘‘Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili spekülasyonlar oluyor, biz önce seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirledik. Devleti yönetecek kişilerin öncelikle düzgün ve ahlaklı kişiler olması lazım. Yolsuzluk yapanın sırtını sıvazlayan kişiden devlet adamı olmaz. O yalnızca ve yalnızca çetelerin adamı olur. Parlamenter sisteme ne zaman geçeceğiz gibi konular ortaya çıktıktan sonra cumhurbaşkanı adayı belirlenir. Ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lideri oturur belirler açıklarız. Hep birlikte destek veririz. TC devletinin 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım’’ diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt: ‘‘Cesaretin varsa korkmuyorsan çıkarsın karşıma’’

Dünkü mitingde MHP lideri’nin ‘‘Cumhurbaşkanı adaylığı için iradesini kiraya vermiştir. Terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala’nın gönüllü avukatı olmuştur. FETÖ’ye karşı hiçbir tepkisi duyulmamıştır. Dış işgal cephesinin ajanı ve ajandası halindedir. Altılı ganyanın (masa) beş parti başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığını sorgulanmalıdır’’ sözlerine muhatap olan CHP Genel Başkanı, MHP liderini bir televizyon programında kozlarını paylaşmaya çağırdı.

CHP lideri, ‘‘Doğrudur, sorgulanmalı Kılıçdaroğlu. Çünkü diyor ki ‘Süleyman Şah türbesini neden kaçırdınız, bayrağı neden indirdiniz, Askeri hastaneleri neden kapattınız? Evet suç işliyorum eğer onlara göre suçsa. Onlar ne yapıyorlar Allah aşkına? Ya Kılıçdaroğlu tefecilerin, beşli çetelerin adamı değildir. Halkın adamıdır, emekten yana olanların adamıdır. Sizler gibi beşli çetelerin yanında duran insanlar değiliz biz. Sorgulanmalıdır, evet sorgulanmalıdır. Beni sorgulamak istiyorsanız yüreğiniz varsa neden televizyonlarda karşıma çıkmıyorsunuz. Cesaretin varsa, korkmuyorsan, her şeyin hesabını verebilirim diyorsan çıkarsın karşıma’’ dedi.

Millet İttifakı seçimi kazanırsa HDP’ye bakanlık verecek mi?

Dün CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’in seçimlerin kazanılması halinde HDP’ye bakanlık verilebileceği yönündeki sözleri çok tartışıldı. Özellikle İyi Parti’den net tepki geldi. İyi Parti İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti’nin hassasiyetlerine, genel başkanımızın ‘Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız’ beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?’’ yanıtını verdi.

Bu konuda da değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, ‘‘Altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları. Madem devlette saydamlığı savunuyoruz kendi aramızda da saydam olmalıyız. Elbette oturup konuşacağız gerekirse tartışacağız. Altı lider oturur konuşuruz, ki biz altı lider bir arada sadece bugün değil geleceği de nasıl inşa edeceğimizi anlatıyoruz’’ dedi.

‘‘Biz saray savcısı değil cumhuriyet savcısı istiyoruz. Savcı cumhuriyetin değerlerini korumakla yükümlüdür’’

Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in gündeme getirdiği ve iki cumhurbaşkanı danışmanın istifasına neden olan siyasetteki rüşvet iddiaları ile de yorum yaptı.

CHP lideri, ‘‘Soruşturmalardan bir şey çıkması saraya bağlı. Biz saray savcısı değil cumhuriyet savcısı istiyoruz. Savcı cumhuriyetin değerlerini korumakla yükümlüdür. Uyuşturucu baronları kol geziyor. Her gelir grubuna göre uyuşturucu pazarlanıyor bu ülkede. Türkiye böyle bir tabloyu bu ülkeye nasıl yaşatırsınız? Bu ülkenin İçişleri Bakanı çıktı dedi ki ‘Bir siyasetçiye 10 bin dolar rüşvet veriliyor.’ Kim bu milletvekili? İçişleri Bakanı ayda 10 bin dolar rüşvet alan adamla ilgili ne yaptı?’’ dedi.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu’ndan Adaylık Sinyali haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu’ndan Adaylık Sinyali haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu’ndan Adaylık Sinyali haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.